Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Meisje met beugel

5 dingen die je kan eten als je kind net een beugel heeft

Moet jouw kind er binnenkort aan geloven? Een beugel is een noodzakelijk kwaad, dat voor veel kinderen een nare ervaring is. De eerste dagen met een beugel kunnen je tanden namelijk behoorlijk gevoelig zijn. Ook na het aandraaien van de beugel kan je kind pijn hebben bij het eten. Zo snel mogelijk normaal eten helpt om goed te wennen, maar het kan prettig zijn om de eerste dag rustig aan te beginnen met wat zacht voedsel. De onderstaande voedingsmiddelen zijn dan ideaal om langzaam te wennen.

Aardappelpuree

Aardappelpuree is lekker zacht, en gelijk ook nog voedzaam. Helemaal als je er ook nog wat gekookte wortel doorheen prakt. Tip: laat de puree eerst wat afkoelen. Door heel heet of heel koud voedsel kan de beugel namelijk een klein beetje uitzetten of inkrimpen. Dit veroorzaakt extra pijn.

Banaan

Bananen zijn het beste fruit om te eten als je net een beugel hebt. Er zitten geen vervelende schilletjes aan die achter de slotjes blijven hangen. Bovendien is het lekker zacht, waardoor je zo min mogelijk last hebt van pijn.

Vla

Vla en yoghurt zijn perfect om als tussendoortje te eten. Je hoeft er helemaal niet op te kauwen en het zit vol met eiwitten. Hierdoor krijg je minder snel een hongergevoel, en heb je er dus minder last van dat je even wat minder goed kan eten.

Soep

Soep is eigenlijk altijd goed. Je kan er allerlei verschillende groenten is verwerken, zodat je het een beetje afwisselend kan houden. Als je stukjes brood (zonder korst) in de soep doopt, kan je die ook makkelijker eten. Ze worden dan namelijk wat zachter.

Smoothies

Smoothies zijn superhandig om mee naar school te nemen. Neem een grote drinkbeker of thermoskan met een afsluitbare dop, en je kind heeft een voedzame lunch die niet gekauwd hoeft te worden. Tip: verwerk stiekem wat groente in de smoothie, zoals spinazie, broccoli of boerenkool.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.