Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
baby geniet van bezoekje aan baby spa

Dit is waarom je naar de baby spa wil met je kleine

Af en toe een dagje naar een wellnesscentrum kan wonderen doen. Jezelf lekker in de watten laten leggen, een massage, een beetje dobberen… Maar wist je dat je baby ook kan genieten van de baby spa? Ze schieten als paddenstoelen uit de grond en hier lees je waarom je zeker een keer langs moet gaan met je kleintje.

Totale ontspanning in de baby spa

In een baby spa dobbert je baby rond in zijn eigen mini-jacuzzi. Tijdens het floaten blijft hij drijven dankzij een speciale zwemring die om zijn nekje zit: een baby float. Het floaten zorgt ervoor dat je kleine totaal kan ontspannen. Reken maar dat jij ook geniet als je je kindje zo ziet genieten!

Lekker bonden met je baby

Een bezoekje aan de baby spa geeft je de mogelijkheid om je baby lekker te vertroetelen. Knuffelen, in bad doen, lekker insmeren… Thuis neem je er soms niet altijd uitgebreid de tijd voor. Ook kan je bij veel baby spa’s terecht voor babymassage. Door het huid-op-huidcontact groeien jij en je baby aan jullie band.

Hoe, wat, waar?

Je kindje is al welkom in de baby spa als hij een paar weken oud is. Voorwaarde is wel dat hij zijn navelstompje kwijt is. Zo voorkom je infecties. Floaten is meestal mogelijk tot je baby ongeveer 6 maanden oud is. De kans is groot dat hij dan te lang wordt om goed te kunnen dobberen in de mini-jacuzzi.

Baby spa’s vind je door het hele land. Een uurtje pamperen kost gemiddeld zo’n €60. Vaak kan je voor extra opties kiezen, zoals een baby yoga-sessie of een massagecursus. Onder begeleiding van een professional leer je de fijne kneepjes van het babymassage-vak. Handig om je baby ook thuis te kunnen masseren!

Om rekening mee te houden

Naast positieve geluiden zijn er ook kritische geluiden te horen over de baby spa. Een zwemring kan bijvoorbeeld een vals gevoel van veiligheid geven, waardoor je aandacht kan verslappen. Het risico op verdrinking wordt hierdoor groter. Blijf dus altijd in de buurt van je baby en let goed op of hij zich prettig voelt.

Een home made baby spa

Tover je liever je eigen huis om in een baby spa? Dat kan! Haal bijvoorbeeld een natuurlijke massageolie zonder parfum in huis en geef je baby een fijne massage. Of schaf een badmatrasje of zwemring aan, zodat je kindje in jullie eigen bad kan floaten. Wedden dat hij na zo’n pamper-sessie helemaal zen is?

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.