Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Moeder en haar kinderen kijken naar de leukste kinderfilms

15x de leukste kinderfilms

Natuurlijk, té veel tv is niet goed voor kinderen. Maar op een regenachtige zondagmiddag mag je best een keer een uitzondering maken en knus op de bank kruipen met een van deze kinderfilms. Daarom zetten we 15 mooie kinderfilms uit alle delen van de filmgeschiedenis voor je op een rij. Een beetje culturele opvoeding is immers ook goed op zijn tijd. Extra fijn: deze films zijn even leuk voor jou als voor je kids.

Mees Kees

Oké, stiekem zijn dit gelijk drie films, want naast Mees Kees zijn ook de vervolgen Mees Kees op kamp en Mees Kees op de planken zeker de moeite waard. Je kinderen kunnen genieten van alle doldwaze avonturen die de klas van Mees Kees meemaakt. Jij kan ondertussen met een half oog loeren naar Willem Voogd.

Vanaf 6 jaar

Vaiana

De dagen waarin Disney-prinsessen rustig in hun torenkamertje afwachten tot de prins hen kwam redden zijn voorbij. Dat laat Vaiana duidelijk zien, met een supersterke en moedige prinses in de hoofdrol. Ze gaat het avontuur onverschrokken aan en zorgt dat niemand de baas over haar is.

Vanaf 5 jaar

Ma vie de Courgette

Een jongetje met de ietwat vreemde naam Courgette komt in een weeshuis terecht. Hier leert hij samen met de andere kinderen wat vriendschap, vertrouwen en liefde betekenen. De stop-motionfilm was in 2017 de Zwitserse inzending voor de Oscars.

Vanaf 8 jaar

Rango

Een heuse western, compleet met cowboys, indianen en een gemene slechterik. Maar dan voor kinderen, met dieren in de hoofdrol. Rango is van begin tot eind één groot avontuur, waarin tussendoor ook nog belangrijke lessen worden geleerd over moed, vriendschap en je eigen kracht vinden.

Vanaf 7 jaar

Minoes

Wauw, wat was Carice nog jong toen ze de rol van juffrouw-die-ooit-poes-was aannam. De acteurs zijn inmiddels wat ouder, maar de film zelf heeft de tand des tijds prima doorstaan. Leuk weetje: de actrice die het kleine meisje Bibi speelt, is ook de stagiaire uit De luizenmoeder.

Vanaf 5 jaar

Frozen

Waarschijnlijk hebben je kinderen al minstens een rugzak, een broodtrommel en een balletpak met Elsa, Anna en Olaf erop, maar wanneer hebben jullie de film eigenlijk voor het laatst goed bekeken? Geniet van de prachtige muziek en de mooie boodschap over hoe liefde allerlei vormen aan kan nemen.

Vanaf 5 jaar

The Princess Bride

Een romantisch liefdesverhaal, maar ook een avontuur met piraten, reuzen en tovenaars. En natuurlijk de mooiste filmkus uit de geschiedenis (althans, volgens de verteller van de film zelf). Je kinderen zullen gegarandeerd op schermles willen na het zien van deze klassieker.

Vanaf 8 jaar

Wall-E

Maak jij je weleens zorgen over het milieu? Deze film is een fantastisch startpunt om je kinderen iets te leren over zuinig omgaan met onze planeet. Wall-E is het schattigste robotje ter wereld, dus naast de belangrijke boodschap is deze animatiefilm ook gewoon heel leuk om te kijken.

Vanaf 6 jaar

E.T.: The Extra-Terrestrial

Je was vroeger ofwel dol op Steven Spielbergs buitenaardse wezentje, of je was doodsbang voor hem. Gelukkig is het verhaal zo hartverwarmend dat ook de kinderen die eerst bang zijn E.T. uiteindelijk in hun hart sluiten. En ja, dat kleine zusje is inderdaad Drew Barrymore.

Vanaf 8 jaar

The Wizard of Oz

Wist je dat kleurenfilms vroeger als minder realistisch werden beschouwd dan zwart-wit? Daarom is in deze klassieke film alleen kleur gebruikt voor de scènes die zich in Dorothy’s fantasie afspelen. De delen van het verhaal die in de realiteit plaatsvinden zijn in grijstinten.

Vanaf 5 jaar

The Red Turtle

Weer eens iets anders: een film zonder enige gesproken dialoog. Zo kan je extra goed genieten van de schittende animatie en de prachtige muziek. De film werd gemaakt door een Franse regisseur en een Nederlandse cinematograaf, en werd genomineerd voor een Oscar.

Vanaf 8 jaar

How to train your dragon

Hikkie is de zoon van een Vikinghoofdman. Hij is klein van stuk en wordt altijd uitgelachen. Daarom wil hij zichzelf bewijzen. De grootste vijanden van zijn volk zijn draken, dus is hij vastbesloten om een draak te temmen. Dit levert hem een nieuwe beste vriend op.

Vanaf 4 jaar

Despicable me

Slechterik Gru heeft een plan dat hem voor altijd als bad guy op de kaart moet zetten: hij gaat de maan stelen. Om dat plan te verwezenlijken heeft hij wel even een paar kinderen nodig, dus adopteert hij drie zusjes uit het weeshuis. Dat leidt tot onverwachte situaties.

Vanaf 5 jaar

Spirited Away

De bekendste film van de bekendste Japanse animatiestudio ter wereld. Spirited Away vertelt het verhaal van de 10-jarige Chihiro. Zij komt terecht in de mysterieuze geestenwereld, waar ze probeert haar ouders, die in varkens zijn veranderd, te redden.

Vanaf 6 jaar

Lang leve de koningin

Een oudje, maar wel een klassieker uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Sara wil niets liever dan leren schaken, maar haar moeder vindt dat geen goed idee. Samen met een vriendje probeert ze het stiekem toch, waardoor ze tegenover de beroemde schaakgrootmeester Bob Hooke komt te zitten.

Vanaf 5 jaar

[td_smart_list_end]

Voortaan altijd als eerste de fabulous mama op je deurmat en nooit meer iets missen? Je hebt al een abonnement vanaf € 12,50.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.