Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Kamperen

Kamperen met het hele gezin

Dat de manier van reizen verandert als je een gezin gaat stichten, is een gegeven. Misschien hield je vroeger van avontuurlijke reizen en kampeerde je het liefst onder een sterrenhemel. Dat soort vakanties worden zeldzaam als je een gezin hebt. Maar of het nu een kort kampeerweekend is op het platteland of een lange reis naar het buitenland, er zijn manieren om met het hele gezin van een kampeervakantie te genieten.

Klein beginnen

Als je al een tijdje niet hebt gekampeerd, hoef je niet meteen in het diepe te duiken. Neem kleine stapjes om weer vertrouwd te raken met het kamperen of om je gezin te laten wennen aan het idee van kamperen zonder de gemakken van thuis. Vooral jonge kinderen en peuters hebben de neiging om zich te richten op routines en een vertrouwde omgeving, waar oudere kinderen en volwassenen niet zo bij stil staan.

Om je gezin te laten wennen aan het kamperen kun je bijvoorbeeld een nachtje kamperen in de achtertuin of in de woonkamer. Door eerst een nachtje te kamperen in een vertrouwde omgeving, zullen kinderen zich veilig voelen. Het is niet erg als het de eerste keer niet helemaal vlekkeloos verloopt. Zo zul je dankbaar zijn dat het in je eigen omgeving gebeurde en niet op een camping aan de andere kant van de wereld.

Glamping

Je hoeft het niet meteen groots aan te pakken als je gaat kamperen met kleine kinderen. Glamping kan een goede manier zijn om de natuur in te gaan zonder je zorgen te maken over kleine dingen. Het maakt niet uit als je niet zelf je tent op zet of het kampvuur aansteekt. Kamperen met je gezin vergt aandacht en tijd, dus het is fijn als iemand anders dat soort taken op zich neemt. Zodra je gezin klaar is voor een serieuze kampeertocht en je kinderen oud genoeg zijn, zullen ze het leuk vinden om hun steentje bij te dragen.

Mindfulness op vakantie

Kamperen met het gezin is een buitengewone ervaring, maar er kan soms wat verkeerd gaan. Je kunt heel de vakantie volplannen met allerlei activiteiten, maar het is ook belangrijk dat iedereen geniet van het moment. Daarbij kan mindfulness goed van pas komen.

Las bijvoorbeeld elke dag meerdere rustmomenten in en kies elke dag een moment uit waarop je als gezin samen bent. Wat ook goed werkt, vooral met kinderen, is ze te leren luisteren. Neem tijdens een wandeling of ’s avonds rond het kampvuur een moment van stilte en laat ze luisteren naar wat ze om zich heen horen, zodat ze zich bewust worden van de omgeving waar ze zich in bevinden.

Kamperen in het buitenland

Wanneer je met je gezin gaat kamperen in het buitenland, bijvoorbeeld in het Prince Albert National Park in Canada, zul je een eTA nodig hebben. Een eTA is een elektronische reistoestemming en een vereiste voor alle leeftijden, zelfs voor baby’s. Je kunt het aanvraagproces vergemakkelijken door de visa voor het hele gezin in één keer aan te vragen. Door bepaalde informatie maar één keer in te hoeven vullen, verloopt het proces sneller en levert het minder stress op voor jou en je gezin.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met VisumBuitenland

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine! 

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.