Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Havermout

Havermout uit de oven + frambozen-rozenjam

Dit ontbijt is een goede oppepper en heel lekker om meteen uit de oven, warm te eten.

  • vegetarisch
  • voor 6 personen
  • bereiding 20 minuten
  • oventijd 30-35 minuten

Havermout uit de oven + frambozen-rozenjam

Havermout

  • 250 g havermout
  • 100 g amandelmeel
  • 1⁄4 tl zout
  • 1 biologisch ei
  • 150 ml ongezoete amandelmelk
  • 4 el ahornsiroop
  • 1 tl amandelextract
  • 20 g amandelschaafsel

Frambozen-rozenjam

  • 500 g verse frambozen
  • 2 el ahornsiroop
  • 1⁄2 tl vanillepasta (online te koop als vanilla bean paste, te vervangen door vanille-extract of vanillemerg)
  • 4 el chiazaad
  • 1 el rozenwater

Erbij

  • kokosyoghurt
  • verse frambozen

Verder nodig

  • ovenschaal 20 x 30 cm

Zo maak je het

Verwarm de oven voor tot 170 °C. Meng de havermout met het amandelmeel en het zout in een kom. Klop het ei met de amandelmelk, ahornsiroop en het amandelextract tot alles gemengd is en schenk de vloeistof op het havermoutmengsel. Roer tot een dik beslag en laat staan terwijl je de jam maakt.

Prak de frambozen met vork in een kleine steelpan. Voeg de ahornsiroop en de vanillepasta toe en verwarm het mengsel tot het kookt. Draai het vuur uit, roer het chiazaad en het rozenwater door het mengsel en blijf geregeld roeren om eventuele klontjes chiazaad uit elkaar te laten vallen, terwijl de jam afkoelt.

Verspreid de frambozen-rozenjam over de bodem van je ovenschaal. De laag zou 2 cm dik moeten zijn. Verkruimel het havermoutmengsel over de jam tot je een egale laag hebt.

Strooi het amandelschaafsel over de bovenkant en bak de havermout 30 tot 35 minuten in de oven tot hij helemaal goudbruin is. De havermout moet nog steeds een beetje zacht aanvoelen.

Serveer de havermout uit de oven met een klodder kokosyoghurt en wat verse frambozen ernaast.

Schep de geraspte halloumi met munt in hoopjes op de frites en geniet er meteen van.

Lekker

(B)ovenstebeste

Meer maken met de oven? Vers uit de oven van Ajda Mehmet staat vol tips en tricks waarmee je je oven optimaal kunt gebruiken en geeft je een verzameling succesgerechten die je keer op keer wilt maken. € 20,95, uitgeverij Good Cook

 

 

 

Wil je meer recepten uit de oven? In Fabulous Mama editie 01-2022 kun je die vinden. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine! 

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.