Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Wakker worden op het strand

Caroline (45) werkt als presentatrice en mindset en manifestatie coach en woont samen met haar vriend in Amsterdam. Samen hebben ze twee kinderen; zoon Eli (7) en dochter Ava (3).

Wakker worden op het strand

Van over de duinen schijnt de opkomende zon naar binnen. Het is nog vroeg. Ik lig in bed en draai mij nog eens om. Ik hoor enkel het ruisen van de golven en de roep van zeemeeuwen.

Wakker worden op het strand was een droom voor ons. Het oneindige uitzicht over het water, het kalmerende effect van de zee en last but not least de immense zandbak waar onze kinderen zich uren in kunnen vermaken; het zijn de redenen dat ons gezin fan is van het strand. Toen een zonnig weekend zich aandiende en wij het broeierige Amsterdam wilden ontsnappen keek ik online naar de te dure opties voor een weekend weg aan zee. Mijn vriend opperde: ‘waarom oriënteren wij ons niet voor een koopstrandhuisje?’ Ik vond het een fantastisch idee.

De zoektocht naar een huisje

Een rondje internet leerde ons dat koopstrandhuisjes spaarzaam zijn en ze voor teveel geld worden aangeboden. We kozen ervoor om het geen belemmerende gedachte te laten worden. Ik gooide onze charmes in de strijd en in een brief met een leuke foto van ons gezin erbij stelde ik ons voor aan alle strandhuiseigenaren van Nederland. Wilde iemand misschien zijn of haar huisje verkopen? Met 100 uitgeprinte brieven op zak vertrokken wij op een toer langs de kust van Nederland. We bezochten de strandhuisjes in Castricum, Zandvoort en IJmuiden en lieten vooral veel brieven achter.

We zakten verder naar het zuiden, naar het strand van Hoek van Holland. Deze parel van een strand voelde als een hidden gem. Op een rustig plekje vind je er de strandwacht, een surfschool, een hippe vegan strandtent met yoga vibe én een lange rij strandhuisjes. Vol enthousiasme keek ik naar een strandhuisje op een hoek waar je fijn uit de wind kunt zitten. Dit strandhuisje kunnen bemachtigen zou echt fantastisch zijn. De huisjes waren echter boven ons budget en bovendien stond er nu niets te koop. Iets verderop zagen wij een oudere man als een koning voor zijn strandhuisje staan. Rechte trotse houding, een gebruind gezicht en een strandhoed op zijn hoofd. We gaven hem en zijn vrouw onze brief. Deze werd goed opgeborgen en het stel beloofde ons te berichten zodra een koophuisje zich aandiende. ‘Deze man weet vast alles hier’, zei mijn vriend. En wauw wat bleek hij gelijk te hebben..

Het hoekhuisje

Een paar weken later kregen wij bericht van het stel. Het leuke hoekhuisje kwam in de verkoop! Maar ook: jullie moeten snel zijn want het huisje is vanwege de locatie erg gewild. Ik dacht geen seconde na, belde op voor een afspraak en de volgende dag gingen we langs. We bleken de goede wil te hebben van de vriendelijke eigenaresse; ze gunde ons het huisje en kwam ons tegemoet met de vraagprijs zodat het voor ons te financieren was. Hoera! Het strandhuisje waar we voor hadden staan fantaseren werd van ons!

Ik veeg de slaap uit mijn ogen en stap uit bed. Ik zie de zee, het strand en mijn kinderen die al buiten aan het spelen zijn. Wakker worden op het strand leek een onbereikbare droom. Ik realiseer mij dat wanneer ik mij had laten leiden door deze tegenwerkende gedachte wij dit allemaal hadden misgelopen. Dreams can come true. Welke gedachte houdt jou tegen?

Meer weten over Caroline?

Kijk op haar website www.carolinepluym.nl of volg haar op Instagram @carolinepluym.

 

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.