Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Stuiterbal

Stuiterbal: column Angela Schijf

Angela Schijf (42) is getrouwd met acteur en muzikant Tom Van Landuyt (54) en mama van Bloem (17), Mensje (15) en Zus (10). Volg mij op twitter @angelaschijf of op Instagram @angelaschijfofficial.

Stuiterbal

In m’n linkerooghoek een radslag. Huppelpassen op weg naar de wc. Na het inzingen en de fysieke warming-up, is het toneel een moment onbewaakt. Gympies worden uitgegooid en ze klimt het podium op. Weer een radslag. Een bodyroll. Dat heeft ze op dansles geleerd. In de kleedkamer bewondert ze mijn make-up. Als ik terugkom van de grime, waar ze mijn pruik hebben opgezet, zie ik kusjes van lippenstift op m’n spiegel. Ze trekt mijn voorstellingsschoenen aan. Stappen lukt niet op die twintig centimeter hoge plateauzolen, maar zo lang zijn, dat lijkt haar wel wat. Ze glundert naar de andere acteurs. Als ze mijn collega hoort zingen in de ruimte naast ons, maant ze me tot stilte en fluistert: “O, wat mooi!” Dat ze ook een bordje mag halen bij de catering, betekent dat ze erbij hoort. Ze eet alles op. Ik verklap dat ik nog nootjes en blokjes kaas bij me heb voor op de terugweg, daar verheugt ze zich op.

De voorstelling

Dan gaat ze mee met iemand van de productie om in de zaal plaats te nemen. Als de voorstelling is begonnen, probeer ik haar te ontwaren. Daar waar het publiek opeens een kopje kleiner wordt, daar zit mijn meisje. Als het applaus klinkt, stijgt ze wél boven iedereen uit. Ze staat op haar stoel en maakt hartjes met haar vingers.

 

Je leest meer van de column in de nieuwste Fabulous Mama editie 4-2022. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.