Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Roar

Roar! Knippen, kleuren, knopen…

De zomer is weer bijna voorbij, de tijd dat het ook wat minder mooi weer wordt en dat kinderen weer iets meer binnen spelen. Tijd om te knutselen en frutselen… Door knutselen leren kinderen creatieve ideeën te ontwikkelen en die in praktijk te brengen. De creatieve geest wordt getraind. Ze zijn langere tijd met één ding bezig, wat doorzettingsvermogen en concentratievermogen bevordert. Ook bevordert het de creativiteit, de fijne motoriek en het concentratievermogen van je kind. 

Roar! Knippen, kleuren, knopen… En je hebt een leeuw in huis!

 

Dit heb je nodig:

  • karton
  • bord
  • potlood
  • schaar
  • perforator
  • verf
  • kwast
  • stof

 

Roar

TIP
Gebruik je raffiatouw, dan blijven de manen rechtop staan. Dat staat extra leuk als je de leeuw ophangt.

 

Zo doe je het:

Teken met behulp van het bord een cirkel op het karton. Knip deze uit. Schilder het karton in een gele kleur en laat de verf drogen. Ondertussen kun je de stof in smalle repen knippen. Als de verf gedroogd is, kun je langs de rand gaatjes maken met de perforator. Voor je kind is het leuk en goed voor de motoriek om de stof door de gaatjes te rijgen en vast te knopen. Vervolgens breng je met zwarte verf oogjes, een neusje en een mond aan.

TIP
Als masker dragen? Knip de leeuwenogen uit, maak aan weerszijden van het masker een gaatje en knoop daar een touwtje aan vast.

Roar

 

In Fabulous Mama editie  3-2022, vindt je nog meer tips voor te knutselen & frutselen met je kind (eren) Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.