Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Oma met kleinzoon in keuken

Oma als oppas: ‘Het leukste is de relatie die je met de kinderen krijgt’

Steeds meer tweeverdieners schakelen hun ouders in om op de kleinkinderen te passen als zij naar hun werk zijn. Het is een regeling die veel plezier oplevert. Drie oma’s vertellen: “Ik verheug me de hele week op de dinsdag.”

Anne Marie Vogelaar (70) is getrouwd met Wim (75) en past één vaste dag in de week op haar kleinzoons Sjoerd (4) en Willem (6).

‘Ik haal Sjoerd ’s morgens om kwart voor acht op. Dat is een kleine moeite, ik ben toch altijd vroeg wakker en het is maar tien minuten fietsen. Een tijdje later gaan we wandelen in het bos, naar de paarden kijken bij de manege, koekjes bakken of lekker spelen.

Ik heb een hoek met speelgoed en boekjes, het meeste nog van mijn eigen kinderen van vroeger. In de middag halen we Willem uit school en drinken we thuis een kop thee. Tegen vijven haalt mijn zoon Sjoerd en Willem met de fiets weer op.

Ik vind het bijna jammer dat Sjoerd binnenkort ook naar school gaat.

Naast de wekelijkse dag spring ik bij als het nodig is. Het zijn drukke dagen als mijn kleinzoons er zijn en ‘s avonds ben ik echt wel op, maar ik geniet er erg van. Het leukste van oppassen is de relatie die je met de kinderen krijgt.

Ik heb ook veel opgepast op de zoon van mijn dochter. Die is nu zeventien, dus hem uit school halen hoeft niet meer, maar we kennen elkaar goed en onze band is sterk. Ik vind het bijna jammer dat Sjoerd binnenkort ook naar school gaat. Dan wordt het allemaal anders. Hij vindt het zelf ook heel erg en zegt: ‘Oma, ik ga jou missen.’ Zo lief!’

Dit artikel is onderdeel van het drieluik in fabulous mama | nummer 4 | 2019. Nooit meer iets missen? Trakteer jezelf op een abonnement!

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.