Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Zorgeloos

Een zorgeloze vakantie tegemoet

De langverwachte zomervakantie staat weer voor de deur. Dé periode voor veel gezinnen om er lekker met zijn allen op uit te gaan. Of je nu een liefhebber bent van een all-inclusive resort onder de Spaanse zon (of misschien wel stukken verder op een subtropisch eiland) of dat je liever een aantal weken doorbrengt in een tent op de camping in eigen land, iedereen wilt zorgeloos op vakantie.

Zorgeloos op vakantie gaan start vaak al thuis. Zo kan dit bijvoorbeeld heel simpel zitten in het reserveren van een taxi die jullie wegbrengt naar het vliegveld en het in huis hebben van alle spullen die je graag mee wilt nemen, maar ook in het regelen van een goed logeeradres voor jullie hond en de buurvrouw die de plantjes water geeft wanneer jullie er met het gezin niet zijn. Toch gaat zorgeloos op vakantie gaan veel verder dan dat.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Nog belangrijker dan al het voorgaande is het goed op orde hebben van de zorgverzekering wanneer je naar het buitenland gaat. Niet alleen voor jezelf, maar voor het hele gezin. Nu staat vakantie in eerste instantie natuurlijk gelijk aan heel veel genieten, maar kan het altijd zo zijn dat je te maken krijgt met onvoorziene omstandigheden. Zo kan jouw zoon of dochter ongelukkig ten val komen in de speeltuin, of kan iemand zijn kies afbreken door een te hard stuk stokbrood. Niets vervelender dan dat op dat moment blijkt dat je niet goed verzekerd bent en de vakantie hierdoor een stuk duurder uitvalt dan dat je van tevoren hebt begroot. Hoe kan je dit voorkomen?

Jouw zorgverzekering goed geregeld

Voordat je op vakantie (voornamelijk naar het buitenland) gaat is het altijd belangrijk om te checken hoe jouw zorgverzekering er op dat moment uitziet en of dit voldoende is voor de bestemming waar je naartoe gaat. In de basis is namelijk iedereen met een Nederlandse zorgverzekering ook in het buitenland verzekerd vanwege het feit dat er werelddekking bestaat, alleen kan het per zorgverzekering verschillen in hoeverre bepaalde kosten wel of niet gedekt worden.

Ga je bijvoorbeeld naar een tropisch land en heb je hiervoor vaccinaties nodig, dan kan het handig zijn om voor een aanvullende verzekering te kiezen. Vaccinaties worden namelijk niet gedekt vanuit een basisverzekering of reisverzekering en zijn hierdoor in principe voor eigen rekening. Daarnaast geldt dat wanneer een behandeling in het buitenland duurder is dan in Nederland, je zelf het deel moet betalen wat niet door je basis zorgverzekering wordt vergoed. Dit zou, indien je geen aanvullende verzekering hebt, voor hoge kosten kunnen zorgen. Ga jij op een actieve vakantie met het gezin, dan zou dit wellicht iets zijn om over na te denken.

Voor veel mensen kan bovenstaande lastig zijn. Wil je weten welke zorgverzekering het beste bij jou past? Een zorgverzekering vergelijken kan tegenwoordig heel gemakkelijk online en door makkelijke tools als een zorgvergelijker weet je ook precies welke zorgverzekering het beste bij jou past.

Een heerlijke vakantie tegemoet

Heb je eenmaal alles goed geregeld, dan is het tijd voor vertrek. Lekker genieten van een andere omgeving, lekker eten maar vooral elkaar. Onbezorgd!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met consumentenbond.nl

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.