Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
De lieve vriendin

De Lieve Vriendin

Caroline (45) werkt als presentatrice en mindset en manifestatie coach en woont samen met haar vriend in Amsterdam. Samen hebben ze twee kinderen; zoon Eli (7) en dochter Ava (3). 

De Lieve Vriendin

‘Vergeet je niet die doos vandaag op te sturen?’  hoor ik mijn vriend nog net roepen terwijl hij de deur achter zich dichttrekt. De lieve schat fungeert regelmatig als mijn wandelende agenda.

Het is 08.45 uur. De kinderen zijn weg, ik heb geen werkafspraken staan en de dag ligt uitgestrekt voor me. Ik wrijf de slaap uit mijn ogen en maak eerst een kop koffie. Tegen het aanrecht leunend kijk ik naar het pakket dat ik vandaag weg moet brengen. Ik kan een grote gaap nauwelijks onderdrukken. De reden: te laat naar bed gegaan.

Ik was uit eten met een vriendin. We hadden het niet eens zo laat gemaakt, maar na een gezellige avond kan ik weleens hyper thuiskomen, de telefoon erbij pakken en mij verliezen in updates op social media. Gevolg: rond middernacht slapen en vermoeid opstaan.

Schuldgevoel

Terwijl ik aan de keukentafel ga zitten met mijn koffie constateer ik dat vandaag niet echt een productieve dag gaat worden. In de middag kijk ik op de klok en zie dat de wijzer alweer half drie aangeeft. Mijn zoontje wordt straks door de BSO van school opgehaald en mijn dochter zit al sinds vanochtend op de opvang. Ineens begin ik mij schuldig te voelen. ‘Verdorie’ denk ik, ‘ik heb mijn kinderen niet voor niets op de opvang en dan zit ik hier een beetje te nietsnutten.’

Op dat moment realiseer ik mij dat ik mezelf een schuldgevoel aanpraat. Ik probeer dit te corrigeren en de beschuldigende stem verander ik in de lieve vriendin die ik voor mezelf wil zijn. Want wat zijn eigenlijk de feiten? Ja, ik heb het gisteren laat gemaakt. Ik had wat eerder mogen slapen maar ik heb genoten en daar is niks mis mee. Is het logisch dat ik vandaag niet zo gemotiveerd ben? Ja, en dat mag. Vervolgens som ik op wat ik dan wel heb gedaan; ik heb mailtjes beantwoord, uitgebreid met mijn moeder gebeld en ondertussen het huis wat opgeruimd.

Ineens verandert mijn stemming. ‘Hé’ denk ik, ‘dat is eigenlijk toch wel wat.‘ En zo voel ik mij gemotiveerd om nog meer van mijn dag te maken. Ik ga naar buiten om boodschappen te doen, klap thuis mijn laptop open om aan mijn administratie te beginnen en om half 6 haal ik mijn kinderen op. Wanneer we met het gezin aan het avondeten zitten kijk ik naar de doos die nog steeds in de hoek staat. ‘Oh jee.. helemaal vergeten!’ denk ik. En dan hoor ik de stem van mijn ‘lieve vriendin.’ Ze zegt: ‘Je hebt genoeg gedaan vandaag, morgen weer een nieuwe dag.‘ En zo is het.

Meer weten over Caroline?

Kijk op haar website www.carolinepluym.nl of volg haar op Instagram @carolinepluym.

 

 

 

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.