Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

De dochter

De dochter van Machteld is non-binar

Toen haar dochter vorig jaar aankondigde niet langer als meisje door het leven te willen gaan, schrok single-moeder Machteld zich wild. Wilde haar dochter zich laten transformeren tot man? Inmiddels snapt ze het beter, maar blijft het non-binair zijn van haar dochter ingewikkeld. Machteld: ‘Het is een ontdekkingstocht voor ons allebei.’

De dochter van Machteld is non-binar

“In het begin dacht ik dat mijn dochter transgender was. Dat had ik weleens op televisie gezien: een man die zich niet prettig voelde in zijn mannenlichaam omdat hij zich eigenlijk vrouw voelde en vervolgens een operatie en hormoonkuur onderging om zijn lichaam te veranderen in dat van een vrouw, zodat hij er aan de buitenkant uit zou zien zoals hij zich vanbinnen voelde. Hij werd een zij. Inmiddels weet ik dat de meeste transgenders* bínair zijn. Ze passen in één van de twee seksehokjes ‘man’ of ‘vrouw’, maar zijn geboren in het lichaam van het verkeerde hokje. Dit is totaal niet aan de orde bij mijn dochter. Ze wil helemaal geen man worden. Ze zou soms best een piemel willen hebben, maar heeft geen behoefte die operatief te laten maken en ook het hebben van borsten vindt ze geen probleem. Mijn dochter heeft moeite met de tweedeling ‘man’ en ‘vrouw’. Ze wil in geen énkel hokje. Ze wil níet kiezen, daar gaat het om.”

Hen voelt zich geen meisje en ook geen jongen

Je leest meer over het verhaal van Machteld beauty in de nieuwste Fabulous Mama editie 4-2022. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.