De licht gekaramelliseerde randjes maken de courgette zo zoet en sappig, dat je ze nooit meer op een andere manier wilt eten.
- vegetarisch
- voor 4 personen
- bereiding 10 minuten
- oventijd 20-30 minuten
Courgette mezze
Let op: de centimeter dikte van de courgetteplakjes is cruciaal. Als ze te dun zijn worden ze te droog, te dikke plakken worden niet zacht genoeg
Courgettes
- 2 courgettes, in plakjes van 1 cm dik
- 2 el extra vierge olijfolie
- zeezout
Yoghurtsaus
- 1 tl korianderzaad, fijngemalen met stamper en vijzel
- 250 ml Griekse yoghurt
- 1⁄2 kleine teen knoflook, fijn geraspt
- sap en geraspte schil van 1 biologische limoen
- zeezout
Erbij
- extra vierge olijfolie
- 2 el granaatappelmelasse
Verder nodig
- bakplaat met bakpapier
Zo maak je het
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Schep de courgetteplakjes in een kom en voeg olijfolie en zeezout toe. Hussel om te mengen. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 20 tot 25 minuten in de oven, keer ze halverwege de baktijd, tot ze zacht en goudbruin aan de randen zijn. De goudbruine randjes zijn belangrijk, omdat het karamelliseren bijdraagt aan de zoete smaak. Draai de oven hoger tot 220 °C als de courgette na 25 minuten nog een beetje licht is en bak de plakjes nog 5 minuten.
Maak intussen de yoghurtsaus. Meng alle ingrediënten in een kom. Proef en voeg indien nodig extra zeezout toe. Serveer de geroosterde courgette op kamertemperatuur op een laagje limoenkorianderyoghurtsaus, besprenkeld met olijfolie en granaatappelmelasse.
(B)ovenstebeste
Meer maken met de oven? Vers uit de oven van Ajda Mehmet staat vol tips en tricks waarmee je je oven optimaal kunt gebruiken en geeft je een verzameling succesgerechten die je keer op keer wilt maken. € 20,95, uitgeverij Good Cook
Wil je meer recepten uit de oven? In Fabulous Mama editie 01-2022 kun je die vinden. Deze bestel je hier!
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.