Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Alles

Alles wat je moet weten bij het schilderen van je kozijnen

De buitenkant van je huis is misschien niet top of mind, maar deze heeft natuurlijk ook liefde en aandacht nodig. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk om eens in de zoveel tijd de raamkozijnen te schilderen. Dit is een project dat zelfs beginnende doe-het-zelvers met vertrouwen kunnen aanpakken. En het kan een grote impact hebben op de uitstraling van je woning. Naast dat de buitenkant er gelijk een stuk frisser uitziet, is het schilderen van de raamkozijnen ook belangrijk voor het onderhoud. Maar bovenal is het natuurlijk een geweldige manier om je huis een fris nieuw uiterlijk te geven. Voordat je een verfkwast oppakt, zijn er een paar dingen die je moet weten, zoals hoe bewerk je de ondergrond? En welke verf is geschikt voor buiten? Aan de hand van de 3 simpele stappen die hieronder staan beschreven, kun je zo aan de slag!

Alles wat je moet weten bij het schilderen van je kozijnen

Stap 1: de juiste verf kiezen

Bij het kiezen van de verf is het natuurlijk belangrijk om de kleuren combinatie van de buitenkant van je huis opnieuw te bepalen. Misschien wil je het coördineren met de kleur van de stenen of ga je wel voor iets totaal anders, om een meer gedurfde look te creëren. Zorg er in ieder geval voor dat je een buitenverf van goede kwaliteit gebruikt, zoals de Sigma S2U Allure Gloss. Deze heeft een hoge dekkracht en kun je makkelijk zelf aanbrengen. De verf is mengbaar, dus je hebt ruime keuze in kleur. Ook is de verf beschermd tegen UV-straling. Houd wel rekening met de droogtijd in combinatie met de temperatuur buiten. Bij koude weersomstandigheden zal de droogtijd altijd iets langer zijn dan op een warmere dag. Plan daarom goed wanneer je gaat beginnen.

Stap 2: het voorbereiden van de ondergrond

Als je de juiste soort verf in huis hebt, is het tijd om de ondergrond voor te bereiden. Maak de kozijnen grondig schoon met een sopje en verwijder afbladderende verf en/of vuil. Hiervoor kun je eventueel een verfkrabber of een schraper gebruiken. Als het helemaal schoon is, kun je de ondergrond met schuurpapier opschuren, zodat het oppervlak ruw wordt. Dit zal de nieuwe verf beter laten hechten en voor een gladdere afwerking zorgen.

Stap 3: het schilderwerk

Als de ondergrond goed is voorbereid, is het tijd om de verfkwast of de roller erbij te pakken! Zorg er bij het schilderen van de kozijnen voor dat je in de richting van de nerf borstelt en breng twee lagen aan voor het beste resultaat. Met een beetje zorg en geduld zul je een professioneel resultaat bereiken en de buitenkant van je woning een frisse nieuwe look geven!

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine! 

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.