Je weet niet wat je proeft als je vis in een goed natte krant boven een vuurtje gaart! Het papier van de krant gaat een beetje schroeien, waardoor er een heerlijke rooksmaak ontstaat. Je kunt allerlei vis gebruiken voor dit recept; wij kozen voor forel.
Bereiding: op een vuurtje of de bbq, iets meer dan een half uur
Dit heb je nodig voor 2 personen
- 2 verse forellen, schoongemaakt
- peper & zout
- olijfolie
- handje dille
- 4 takjes citroentijm
- ½ venkelknol, in dunne plakjes
- 1 citroen, in plakjes
- 1 tl venkelzaad, gekneusd
Extra benodigdheden
• krant • touw
Bereiding
Steek een vuurtje of bbq aan en wacht tot het smeult. Wrijf de vis in met olie en peper en zout en doe de helft van de kruiden, venkel en citroen in de buikholte van de vis.
Vouw de krant op de middenpagina open en leg er eerst wat kruiden en venkel op. Leg daarop de forel en verdeel de rest van de kruiden, de venkel en citroen over de vis. Druppel er tot slot nog wat olijfolie over. Rol de vis heel strak op in de krant en bind goed dicht met touw. Maak het pakket door en door nat door het even in een bak met water te houden.
Leg op het rooster boven het vuur. Afhankelijk van de grootte van de vis en de temperatuur van je vuurtje is de vis in circa 15 minuten klaar.
Je vindt meer recepten voor op de bbq in Fabulous Mama 3-2021. Deze bestel je hier.
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.