Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Trick

Trick or treat! Ga dit jaar voor een gezonde Halloween.

Halloween staat voor de deur en dat betekent, pompoenen uithollen, trick or treat, je kids verkleden in een creepy outfit én … griezelverhalen. Ben je klaar voor het kortste verhaal ooit? Komt ‘ie: Kinderen in Amerika eten gemiddeld tussen de 3500 en 7000 calorieën tijdens Halloween. Dat staat gelijk aan wel 6 tot 12 Big Mac’s. Ook wel… 40 tot 79 bananen! * Aaaaaah! ????

Trick or treat! Ga dit jaar voor een gezonde Halloween
Healthy… ehhh Happy Halloween ????

En daar komt de realiteit om de hoek. Want hoewel Halloween voor veel kinderen én hun ouders een feestje is, staat het jammer genoeg ook gelijk aan suiker. Héél. Véél. Suiker. Hoewel het leuk is dat deze griezelige feestdag aan populariteit toeneemt, we ons massaal verkleden en steeds meer kinderen langs de deuren gaan om snoep op te halen, willen we liever niet deze slechte snoepgewoonte uit Amerika overnemen. Gelukkig zijn tradities er om veranderd te worden en daarom pleiten we samen met BEAR – bekend van haar fruitrolletjes gemaakt van 100% fruit – voor eens en voor altijd voor een Healthy Halloween. Dit jaar geen verborgen suikers, chemische ‘fruit’-smaken, ‘toegevoegd fruit’ uit concentraten of andere misleidende verleiders die jou doen denken dat je gezond bezig bent.

Trick
Fotocredits: Tamara Postma

De makers van BEAR zijn vastbesloten om een flinke hap te nemen uit de slechte snackgewoonten van kinderen en gaan de uitdaging aan om de huidige snoepjungle een stuk verantwoorder te maken! De fruitrolletjes bestaan uit 100% fruit en niets anders. Het is eigenlijk een verantwoorde snack verkleed als snoepje! Zo weet je zeker dat Halloween voor iedereen een feest wordt.

Tip! Maak spooky spider bearrolletjes

Er zijn genoeg gezonde opties waardoor alle kinderen uit de buurt toch nog kunnen genieten van een feestelijke traktatie. Deze fruitige spinnenrolletjes bijvoorbeeld, zijn de perfecte snacks en maak je binnen een handomdraai.

ReceptNeem een rolletje BEAR, snijd de appel in dunne reepjes, leg ze om het fruitrolletje heen als pootjes en plaats 2 bosbessen als ogen. En voila! Je hebt een spooky maar oh zo gezonde snack voor je kindjes en om uit.

*Bron: How much candy do we eat during Halloween

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met BEAR. 

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.