Sinaasappelkoffie: Sinaasappel en koffie zijn grote smaakvrienden. Drink deze geurige koffie na de maaltijd als het buiten een beetje afkoelt, of als je een warme opkikker kunt
gebruiken.
Sinaasappelkoffie: recept
Bereiding: korter dan een half uur op een vuurtje
NODIG VOOR 2 PERSONEN
- 2 sinaasappels
- 2 zakjes oploskoffie
- kokend water
- 1 tl suiker (optioneel)
BEREIDING
Snijd een klein stukje van de onderkant van de sinaasappel zodat deze beter blijft staan.
Snijd de bovenkant van de sinaasappel en haal met een scherp mesje voorzichtig het vruchtvlees eruit. Strooi de oploskoffie erin en giet hier gekookt water op. Roer er
eventueel een beetje suiker door als je van iets zoetere koffie houdt. Extra opties voor nog meer smaak: snuf kaneel + 1 tl gembersiroop of een geplette kardemompeul + een beetje rum + bruine suiker als je de koffie later op de dag drinkt.
TIP
Vind je het uithollen van de sinaasappel te veel gedoe? Voeg dan wat geraspte schil
(van een onbespoten sinaasappel) toe aan de koffie in het filterzakje in het koffiezetapparaat.
Fotografie Simone van Rees Fotografie
VAKER BUITEN KOKEN?
In Backyard cooking, het nieuwe kookboek van Mireille en Arno van Elst van The Holy Kauw Company, staan nog veel meer leuke gerechten. € 21,99, uitgeverij Snor
Je vindt meer recepten voor in je eigen achtertuin in Fabulous Mama 4-2021. Deze bestel je hier.
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.