Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Pompoenijsjes

Pompoenijsjes met chocolade

Wist je dat voeding veel invloed heeft op je hersenen? Van alles wat je eet, gaat zeker 20% van de binnengekregen energie naar je brein. Charlotte Labee verdiepte zich in deze interessante materie en schreef er een boek over. Want wat hebben je hersenen nodig? Waar zitten die stofjes in? En hoe bereid je met die groenten, fruit, pitten en zaden lekkere gerechten? Hier vind je een voorproefje.

Bereidingstijd: 30 minuten voor 6 ijsjes

Benodigdheden:

2 dl sinaasappelsap • 1 flespompoen • 1 reep pure chocolade (liefst+ 80%) • gecrushte pistachenoten • zaadjes, pitjes of paardenbloemblaadjes ter garnering

Ook nodig:
Blender of sapcentrifuge en IJsvormpjes

Bereiding:

Schil de flespompoen, snijd deze in blokjes en doe de blokjes in de sapcentrifuge of blender. Meng het sinaasappelsap met het pompoensap en giet dit in de ijsvormpjes. Vries minimaal 6 uur in. Smelt de pure chocolade au bain-marie en haal de ijsjes hier doorheen. Wentel de ijsjes door een bakje met zaadjes, nootjes of paardenbloemblaadjes.

Charlotte:

“Een ijsje van pompoen met sinaasappelsap is een smaaksensatie!” aldus Charlotte. “Als je dol bent op ijs en een gezonde en bijzondere variant wilt eten, is dit jouw gerecht. Het ijs krijgt zijn oranje kleur door de carotenen, die erg heilzaam zijn en zorgen voor een gezonde darmwerking. Daarnaast werkt pompoen ontstekingsremmend en zitten er veel vitamine A, C, E en vezels in.”

Brainfood, voeding voor gezonde hersenen

Brainfood, voeding voor gezonde hersenen van Charlotte Labee telt ruim 350 pagina’s en bevat 79 recepten die je brein een boost geven. € 26,50, charlottelabee.com

Ben je benieuwd naar de andere recepten van Charlotte Labee? Deze vind je in de nieuwste Fabulous Mama. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.