Zoeken

Kies nu voor een abonnement met korting

Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Millefeuille Sobremesa

Gepubliceerd op: 20 juni 2020

Bij dit heerlijke weer hoort natuurlijk een heerlijk dessert! Daarom delen wij vandaag het fantastische recept van Sergio Herman’s Millefeuille Sobremesa.

Sergio: “Millefeuille vind ik naast een dame blanche een van de mooiste desserts ter wereld. Omdat het best moeilijk is om aan een goede kwaliteit bladerdeeg te komen (die uit de supermarkt is niet lekker) en zelf maken veel werk is, heb ik hier filodeeg gebruikt. Daarmee kan de millefeuille onmogelijk mislukken en krijg je gegarandeerd een feestelijk en crispy dessert.”

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 vellen filodeeg • 100 g poedersuiker • 
1 vanillestokje • 150 ml Griekse yoghurt • 100 g mascarpone • 
150 g frambozenpuree • 1 limoen, sap en rasp • 8 el vanille-ijs • 
4 opgehoopte el frambozensorbet • 3 el pistachenoten, fijngesneden • 150 g rodevruchtenmix

Benodigdheden: afsluitbare doos

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bestrooi de filodeegvellen royaal met circa 50 gram poedersuiker. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is. Zet de grillstand van de oven aan en bak de filodeegvellen in 2-3 minuten af. Blijf erbij, het kan snel gaan. Het filodeeg moet mooi glanzend en gekaramelliseerd zijn. Laat afkoelen, breek in grove stukken en bewaar in de afsluitbare doos.

Halveer het vanillestokje over de lengte en schraap het merg eruit. Meng de Griekse yoghurt met de mascarpone, de overige poedersuiker, het vanillemerg, 100 gram frambozenpuree en het sap en de rasp van de limoen. Roer goed door.

Lepel de frambozencrème in een diepe kom. Meng het vanille-ijs met de overige frambozenpuree. Dresseer het vanille-ijs en de frambozensorbet grillig naast en over elkaar. Werk af met de pistachenoten en de rodevruchtenmix. Steek de stukken gekaramelliseerd filodeeg als een waaier in het ijs.

Verliefd op Ibiza

Chef-kok Sergio Herman komt graag op Ibiza. Omdat er waanzinnige ingrediënten groeien. En vanwege die relaxte vrije vibe, natuurlijk. Die open mind combineerde hij met zijn passie voor koken, en dat leverde een heerlijk boek op: Sobremesa.

Nog veel meer recepten vind je in Sobremesa, Sergio Herman, € 34,99, overamsteluitgevers.nl

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous Mama editie nov2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.