Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Mijn kind

Mijn kind vraagt de hele tijd om eten, wat nu?

Wist je dat er verschillende redenen kunnen zijn waarom je kind de hele tijd om eten vraagt? Kindervoedingscoach Dr. Femke van Mama Deli ligt ze toe en geeft advies.

Mijn kind vraagt de hele tijd om eten, wat nu?

Drie veelvoorkomende redenen waarom je kind de hele dag door om eten vraagt, zijn:

1.Trek

Vraagt je kind meer dan 5 keer per dag om eten en/of lijkt de buik van je kleintje vaak een bodemloze put? Dan is de kans groot dat je kindje gewoon echt trek heeft. In dat geval is het goed om naar de samenstelling van de maaltijden te kijken. Zitten daar voldoende verzadigende ingrediënten in?

Tip: voeg eiwitten, gezonde vetten en vezels toe aan de maaltijd van je kind, deze werken namelijk verzadigend. Enkele suggesties:

  • Eiwitten: eieren, kip(filet), vis, noten(pasta), zaden, peulvruchten, (geiten/schapen) zuivel.
  • Vetten: olijfolie, noten(pasta), pitten, zaden, avocado, vette (wilde) vis.
  • Vezels: groente, fruit, volkoren granen.

2.Dorst

Kleine kinderen verwarren honger nog vaak met dorst. Het zou daarom ook goed kunnen dat je kindje eigenlijk behoefte heeft aan drinken, in plaats van eten.

Tip: Bied je kind overdag regelmatig een beker water aan. Probeer de beker in één keer leeg te laten drinken (i.p.v. nipjes drinken), dan hoeft het lichaam niet continu de balans op te maken.

 3.Behoefte aan aandacht of vermaak

Soms komt het ook voor dat je kind zegt dat hij trek heeft, maar eigenlijk op zoek is naar iets anders, zoals aandacht of vermaak. Misschien herken je dat wel van jezelf, dat je eet vanuit verveling in plaats van echte trek.

Tip: Kijk eens of je met een andere activiteit (zoals een spelletje) of wat persoonlijke aandacht deze ‘honger’ kan stillen, voordat je eten klaarmaakt. Dat voorkomt het binnenkrijgen van overbodige energie.

Eten Dr. Femke

Dr. Femke is gezondheidswetenschapper, kindervoedingscoach en mama van Issy & Samuel (3 & 5 jaar). Met haar expertise in gezonde kindervoeding adviseert ze Mama Deli op het gebied van productontwikkeling en schrijft ze o.a. blogs voor op hun website. De komende weken zullen ook wij de adviezen van Dr. Femke met jou delen. Wil je meer over dit onderwerp lezen? Bekijk de blogs over gezonde babyvoeding van Dr. Femke op mamadeli.nl.

Heb jij ook een vraag voor Dr. Femke? Mail dan gerust naar drfemke@mamadeli.nl. Zij helpt jou als ouder graag op weg.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Mama Deli. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.