Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Lekkere

Lekkere maaltijden uit de oven

Wat eten we vandaag? Iedere dag is het weer moeilijk om te bedenken wat je gaat eten. Je wilt gezond eten, maar ook variëren en het is belangrijk dat de gerechten ook in de smaak vallen bij de kinderen. Wij delen inspiratie voor je met ovenmaaltijden!

Lekkere maaltijden uit de oven

Lekkere maaltijden uit de oven, kunnen heel eenvoudig zijn om te maken. Ze vallen vaak ook bij kinderen goed in de smaak.
Koken met je oven, dat kan in ieder seizoen van het jaar! Het is makkelijk, snel én je hebt weinig afwas.

Een oven recept kun je de dag van tevoren klaarmaken

Je kunt een ovengerecht heel goed alvast maken en een dag later pas opeten. Je kunt het zelfs twee dagen later nog eten, als je het in de koelkast hebt bewaard. Ideaal als je morgen geen tijd hebt om te koken, maar vandaag wel. Het enige wat je hoeft te doen is de schotel in de oven schuiven, even opwarmen en je kunt snel aan tafel. Om het ovengerecht weer warm te maken, verwarm je de oven voor op 200 graden en zet je het gerecht 30 minuten in de oven. Houd de bovenkant goed in de gaten en als die te bruin wordt, dek de schotel dan af met aluminiumfolie. Je kunt een ovengerecht ook invriezen, dan is hij drie maanden houdbaar in de vriezer.

Lasagne recept

Lasagne bolognese is wereldwijd misschien wel het bekendste oven recept. Maar er zijn inmiddels ook veel heerlijke variaties op bedacht. Heb je niet veel tijd, probeer dan eens lasagnette gemaakt van verse lasagnebladen. Hier heb je geen oven voor nodig. Of kies eens voor een dagje zonder vlees met groentelasagne van aubergine. Een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag, en het is nog gezond ook! In de tijd dat het recept in de oven staat, kun je alvast opruimen en de tafel dekken. Hoe handig!

Groente uit de oven

Lekker én makkelijk om te maken is groenten uit de oven. Snijd groenten naar keuze in stukjes, meng de groente op een bakplaat met olijfolie, peper en en zout. 25 minuten de oven in en je kunt aan tafel! Wil je het perfecte ovengerecht maken? Zorg er dan voor dat de oven goed voorverwarmd is. Merk je halverwege dat het ovengerecht aan de bovenkant te snel verkleurt, maar de inhoud is nog niet warm? Kies er dan voor om het gerecht langzaam te garen. Zet je oven op een lagere temperatuur en laat het gerecht wat langer in de oven staan.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.