Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Kippensoep

Kippensoep

‘’t Moet maar zo goed niet zijn!’ Wat een geweldig excuus om nog eens op te scheppen! En dat is wat je gegarandeerd doet met alle gerechten van The Messy Chef. Een voorproefje uit zijn – alweer! – derde kookboek.

Kippensoep

Ideaal bij griep of een hangerig kind.

Voor 4 personen
Kooktijd: 15 minuten + 60-75 minuten
Materiaal: 1 grote kookpot, zeef

Dit heb je nodig

  • 4 volledige kippendijen
  • peper en zout
  • 2 uien
  • het witte deel van 1 prei
  • 150 g selder
  • 2 wortels
  • 1 el boter of een scheutje olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 el peperbolletjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 l water
  • zout naar smaak
  • 1 bouillonblokje kip

 

Voor de afwerking

  • 1 kleine wortel
  • 10 cm selder
  • 10 cm prei
  • 100 g pasta naar keuze

Zo maak je het

  • Kruid de kippendijen met peper en zout (niet te veel). Snijd de groenten in grove stukken.
  • Neem een grote kookpot en smelt daarin de boter. Bak de kip mooi bruin aan beide kanten en haal uit de pot. Bak nu de groenten gedurende 5 minuten en voeg laurier, kruidnagel, peperbolletjes en 2 volledige tenen knoflook toe.
  • Voeg de kip toe en zet alles onder water. Voeg het bouillonblokje toe. Laat 60-75 minuten pruttelen onder het deksel op een zacht vuurtje tot het vlees mooi loskomt. Schep met een schuimspaan of pollepel af en toe wat vet van de soep.
  • Haal de kip voorzichtig uit de kookpot en leg het vlees op een bord om af te koelen. Giet de soep door een fijne zeef.
  • Snijd de groenten voor de afwerking in fijne blokjes.
  • Zet weer op het vuur. Kruid bij waar nodig en voeg de in blokjes gesneden wortel, selder en prei toe voor de afwerking. Laat de ongekookte pasta al dente garen in de soep en voeg dan (een deel van) het vlees van de kip toe.

Tips

Bij voorkeur laat je de pot met soep nog een nacht staan in de koelkast voordat je hem gebruikt. Zo trekken de smaken goed in. En heb je een restje kip over? Gebruik die in een heerlijke Aziatische koolsalade of op een burger.

Geroosterde Blijven opscheppen?

In zijn nieuwe kookboek Messy Chef 3 heeft Messy Chef Jelle Beeckman nog 56 recepten opgenomen waar je je vingers bij aflikt. Gerechten voor elke dag en superlekker. € 25,99, Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts

 

 

 

 

 

Wil je meer recepten? In Fabulous Mama editie 03-2022 kun je die vinden. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine! 

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover 6 2023

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.