Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

In je eigen achtertuin

In je eigen achtertuin: recept. Broodjes uit blik.

In je eigen achtertuin: recept. Al ruim een jaar kom je je huis en tuinhek amper uit. Saaai, je zou bijna vergeten hoe heerlijk het is een eigen achtertuin te hebben. Maak er iets spannends van en ga buiten koken. Zorg jij voor het kampvuur, bbq of eenpits gasstel? Zorgt The Holy Kauw Company voor originele recepten. Cheers!

In je eigen achtertuin: recept

BROODJES UIT BLIK

Kijk, dit is het echte buitenkook- leven! In het lege blik van een eerdere maaltijd kun je prima een brood bakken. Het is natuurlijk leuk om het brooddeeg zelf te maken, maar je kunt tegenwoordig ook heel goede en lekkere kant-en-klaar broodmixen kopen. Echt geen schande!

Bereiding: in een Dutch Oven (een gietijzeren pan met een deksel) op een vuurtje, of op de bbq, iets langer dan een uur

NODIG VOOR 4 PERSONEN

  • 2 schone, lege conservenblikken
  • 1 pak broodmix en ingrediënten die nodig zijn volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • olijfolie
  • 2 el havermoutvlokken of zemelen
  • theedoek

BEREIDING

Maak een vuurtje en wacht tot het smeult, zodat de Dutch Oven er straks in kan staan, of pook de bbq op. Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de tijd om alles goed te kneden, zodat er een soepel en elastisch deeg ontstaat. Vet de blikjes in aan de binnenkant, pas daarbij op dat je je niet snijdt aan de scherpe randen. Maak 2 rollen van het deeg, zo groot dat ze straks in de blikjes passen. Schep in elk blik een lepel havermout en bestuif de binnenkant van het blik ermee. Zo komen de broodjes er makkelijker weer uit. Doe het deeg in de blikken, leg er een theedoek overheen en laat nog een minuut of 10 rijzen.

Zet de Dutch Oven vast in het vuur of op de kolen, zodat ie kan voorverwarmen. Zet de blikjes in de Dutch Oven, doe het deksel erop en laat de broodjes in circa 40 minuten gaar worden. Je kunt deze techniek ook uitproberen met een bbq. Verhit de bbq tot 180 °C en sluit hem af met de deksel. Als de bbq geen deksel heeft, kun je een grote pan op z’n kop over de blikjes zetten. Serveer het brood met zelfgemaakte jam of een lekker lokaal kaasje.

Fotografie Simone van Rees Fotografie

VAKER BUITEN KOKEN?

In je eigen achtertuin

In Backyard cooking, het nieuwe kookboek van Mireille en Arno van Elst van The Holy Kauw Company, staan nog veel meer leuke gerechten. € 21,99, uitgeverij Snor

 

 

 

 

Je vindt meer recepten voor in je eigen achtertuin in de nieuwste Fabulous Mama 4-2021. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.