De Hawaïaanse pokébowl is gezond én lekker. Met de gedopte edamames en de verse sashimi-tonijn geen alledaags recept. Wie ziet er nu niet graag zo’n lekker vrolijk kommetje vol verse ingrediënten op tafel? Het is een mooi en leuk gerecht om eens lekker mee af te wisselen. Ideaal voor een gevarieerd eetpatroon en nog lekker ook. En kinderen worden vaak ook heel blij van zo een vrolijk kommetje, win-win!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 140 g gedopte edamames uit de diepvries
- 300 g gesneden verse sashimi-tonijn of uitgelekte tonijn in olijfolie uit blik
- 800 g gekookte zilvervliesrijst
- 2 wortels, geraspt
- komkommers 2 stuks, grofgesneden
Voor de dressing
- 60 cml limoensap (lekker zuur)
- 60 ml sojasaus
- 1 el ahornsiroop
- sesamolie 1 tl (naar keuze)
Zo maak je het:
Doe de edamames in een vergiet, spoel ze onder heet water om ze te ontdooien en laat ze goed uitlekken.
Voor de dressing doe je het limoensap, de sojasaus, de ahornsiroop en de sesamolie in een kommetje en meng je alles met een garde (je kunt alles ook in een potje met goed sluitend deksel doen en flink schudden). Doe de tonijn in een middelgrote kom met de helft van de dressing. Schep goed om met een tang.
Verdeel de rijst over 4 kommen en schep daarop de tonijn, wortel, komkommer en edamames, alles op een eigen plekje.
Druppel de rest van de dressing erover (misschien moet je hem nog even doorkloppen). Strooi er als je dat lekker vindt wat ringetjes lente-ui en sesamzaad over.
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.