Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Druivensalade

Druivensalade met babyspinazie

Met hun handen vol en drie kleintjes thuis weten Arie en Romy Boomsma dagelijks tussen zes en zeven het hele gezin aan tafel te krijgen. Ze ontwikkelden exclusief voor Crisp zes recepten die bij hen thuis een hit zijn. Voor de zes recepten die ze voor Crisp ontwikkelden lieten Arie en Romy zich inspireren door hun vaste repertoire, door familierecepten en door verborgen groenten. “Sinds we een moestuin hebben, met daarin een heleboel courgettes, zijn we allemaal recepten gaan uitproberen en ontwikkelen met courgette erin. Na heel wat aanpassingen zijn we gekomen tot deze ultieme courgettepannenkoekjes. Heerlijk om zo te eten, of met salade erop en ernaast. De borden gaan leeg met een dosis extra vitaminen,” vertelt Romy. Zo zijn de vegetarische gerechten perfect voor jong én voor oud. Wij delen de zes recepten.

Druivensalade met babyspinazie, geitenkaas en quinoa

Deze salade komt uit het standaard repertoire van Romy. Met bulgur een volwaardige hoofdmaaltijd, maar zonder ook in te schakelen als bijrol naast ongeveer alles. In de herfst met druiven, in de zomer met aardbei. Net zo lekker!

Dhal

Dit heb je nodig:

  • 350 gram rode druiven
  • 1 eetrijpe avocado
  • 125 gram babyspinazie
  • 130 gram verse geitenkaas
  • 100 milliliter balsamico dressing
  • 1 komkommer
  • 100 gram quinoa
  • 0,5 citroen
  • 200 gram hangop

Zelf toevoegen:

  • zout
  • extra vierge olijfolie
  • peper

Basics & extra’s:

  • 40 gram pijnboompitten

Wijntip:

  • Verdejo Rueda Viura

Bereidingswijze:

  1. Kook 100 gram quinoa in 12 minuten gaar.
  2. Rooster ondertussen 40 gram pijnboompitten tot deze mooi bruin zijn. Houd apart.
  3. Snijd de komkommer in partjes.
  4. Snijd 1 avocado in blokjes.
  5. Snijd 350 gram rode druiven door de helft.
  6. Verbrokkel 130 gram geitenkaas en houd apart.
  7. Meng 125 gram babyspinazie met 100 milliliter balsamico-dressing, de komkommer, quinoa, avocado en de druiven.
  8. Schep de salade op de borden en garneer met de pijnboompitten en de geitenkaas. Proef af op zout en peper

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover 6 2023

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.