Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Casarecce

Casarecce met gele tomatensaus en burrata

Met hun handen vol en drie kleintjes thuis weten Arie en Romy Boomsma dagelijks tussen zes en zeven het hele gezin aan tafel te krijgen. Ze ontwikkelden exclusief voor Crisp zes recepten die bij hen thuis een hit zijn. Voor de zes recepten die ze voor Crisp ontwikkelden lieten Arie en Romy zich inspireren door hun vaste repertoire, door familierecepten en door verborgen groenten. “Sinds we een moestuin hebben, met daarin een heleboel courgettes, zijn we allemaal recepten gaan uitproberen en ontwikkelen met courgette erin. Na heel wat aanpassingen zijn we gekomen tot deze ultieme courgettepannenkoekjes. Heerlijk om zo te eten, of met salade erop en ernaast. De borden gaan leeg met een dosis extra vitaminen,” vertelt Romy. Zo zijn de vegetarische gerechten perfect voor jong én voor oud. Wij delen de zes recepten.

Casarecce met gele tomatensaus en burrata

Een familierecept dat ook zonder de nostalgie voor het hele gezin werkt. Toen ze klein was zette haar moeder ‘m op tafel, nu is het Romy die deze makkelijke pasta klaarmaakt thuis. Met een twist: de kleurrijke snoeptomaatjes maken ‘m een regelrechte hit voor kids.

Libanees

Dit heb je nodig:

  • 200 gram casarecce
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram gele pomodorini
  • 100 gram burrata
  • 40 gram geraspte parmigiano reggiano
  • 250 gram snoeptomaatjesmix
  • 7.5 gram basilicum

Zelf toevoegen:

  • zout
  • peper
  • milde olijfolie

Zo maak je het:

  1. Snipper 2 sjalotten fijn en snijd 2 tenen knoflook in dunne plakjes.
  2. Kook 200 gram casarecce in 8 minuten gaar.
  3. Verhit een scheut milde olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Rooster 250 gram snoeptomaatjes voor 3 minuten.
  4. Voeg de sjalot toe en bak 2 minuten tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1 minuut mee.
  5. Voeg 400 gram gele pomodorini toe. Breng op smaak met zout en peper, en laat pruttelen voor minimaal 10 minuten.
  6. Snijd ondertussen alleen de stengels van 7.5 gram in dunne ringen en voeg deze toe aan de pan (houd de blaadjes apart).
  7. Zet het vuur uit. Voeg 40 gram geraspte parmigiano reggiano en de blaadjes basilicum toe en roer om.
  8. Schep de pasta op de borden. Garneer met de burrata en met wat basilicum blaadjes.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

cover 6 2023

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.