Bloemenwijn met aardbeien & rozenwater: recept. Al ruim een jaar kom je je huis en tuinhek amper uit. Saaai, je zou bijna vergeten hoe heerlijk het is een eigen achtertuin te hebben. Maak er iets spannends van en ga buiten koken. Zorg jij voor het kampvuur, bbq of eenpits gasstel? Zorgt The Holy Kauw Company voor originele recepten. Cheers!
Bloemenwijn met aardbeien & rozenwater : recept
Bereiding: iets meer dan een half uur
NODIG VOOR 1 KAN
- 1 fles gekoelde mousserende witte wijn of prosecco
- 180 ml wodka
- 1 bakje aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
- 4 el rozenwater
- 2 el fijne witte suiker
- eetbare wilde bloemen, biologisch natuurlijk
- 1 handje ijsblokjes
BEREIDING
Doe alle ingrediënten in een grote kan en roer goed door. Laat 30 minuten staan op een
koele plek zodat de smaken goed mengen en serveer met ijsblokjes. Bloemen die je kunt
eten zijn: kamille, vlierbloesem, goudsbloemen, viooltjes, korenbloemen, lavendel,
rozenblaadjes, Oost-Indische kers, madeliefjes en paardenbloemen.
Fotografie Simone van Rees Fotografie
VAKER BUITEN KOKEN?
In Backyard cooking, het nieuwe kookboek van Mireille en Arno van Elst van The Holy Kauw Company, staan nog veel meer leuke gerechten. € 21,99, uitgeverij Snor
Je vindt meer zomerse recepten in Fabulous Mama 4-2021. Deze bestel je hier.
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.