Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
5 tips

5 tips om je kind meer water te laten drinken

Wil je kindje alleen melk of zoete drankjes drinken? Dan vraag jij je vast af hoe je het drinken van meer water kan stimuleren. Kindervoedingscoach Dr. Femke van Mama Deli geeft advies.

5 tips om je kind meer water te laten drinken

Water is onder andere nodig om voedingsstoffen naar lichaamscellen te vervoeren, afvalstoffen uit cellen te verwijderen en om het bloed van je kindje goed rond te laten stromen.
Het is dan ook belangrijk dat je kleintje (vanaf 6 maanden) genoeg water drinkt, om deze lichaamsfuncties te kunnen vervullen. Uiteraard is een goed begin het halve werk. Oftewel, laat je kindje van begin af aan wennen aan water zonder zoetigheid. Maar wat nu als dit niet (is) (ge)lukt? Probeer dan deze vijf tips om je kindje meer water te laten drinken:

1.Voeg stukjes fruit toe aan een beker met water.

Fruit zorgt voor een lekker smaakje en is leuk om naar te kijken. Vooral citroen, limoen, framboos en meloen doen het goed in water! Snij het fruit wel groot genoeg om verstikkingsgevaar te voorkomen.

2.Creëer vaste drinkmomenten.

Routines zorgen ervoor dat iets een gewoonte wordt. Bouw daarom vaste drinkmomenten in op de dag. Tip: koppel deze momenten aan bestaande activiteiten zodat je ze niet vergeet. Laat je kind bijvoorbeeld standaard een glas water drinken bij het opstaan. Door de structuur weet je kindje wat hij kan verwachten en wat er van hem verwacht wordt.

3.Geef kinderthee.

Kinderthee is thee zonder cafeïne. Hierdoor kan je het ook koud drinken! Door de kruiden krijgt de thee een lekker smaakje en mooie ‘limonade’ kleur.

4.Maak een afstreepschema.

Een schema met het aantal glazen dat je kind idealiter per dag drinkt, helpt als een goede reminder. Plus het doorkrassen van de opgedronken glazen maakt het ook gelijk een leuk spelletje voor je kleintje!

5.Koop een nieuwe (duurzame) drinkbeker of rietje.

Iets nieuws is altijd interessant. Deze tip is dus geen lange termijn oplossing, maar het kan jullie wel net dat zetje in de goede richting geven!

5 tips Dr. Femke

Dr. Femke is gezondheidswetenschapper, kindervoedingscoach en mama van Issy & Samuel (3 & 5 jaar). Met haar expertise in gezonde kindervoeding adviseert ze Mama Deli op het gebied van productontwikkeling en schrijft ze o.a. blogs voor op hun website. De komende weken zullen ook wij de adviezen van Dr. Femke met jou delen. Wil je meer over dit onderwerp lezen? Bekijk de blogs over gezonde babyvoeding van Dr. Femke op mamadeli.nl.

Heb jij ook een vraag voor Dr. Femke? Mail dan gerust naar drfemke@mamadeli.nl. Zij helpt jou als ouder graag op weg.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Mama Deli. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.