Zoeken

Kies nu voor een abonnement met korting

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Libanees

Libanees platbrood met geroosterde bloemkool

Met hun handen vol en drie kleintjes thuis weten Arie en Romy Boomsma dagelijks tussen zes en zeven het hele gezin aan tafel te krijgen. Ze ontwikkelden exclusief voor Crisp zes recepten die bij hen thuis een hit zijn. Voor de zes recepten die ze voor Crisp ontwikkelden lieten Arie en Romy zich inspireren door hun vaste repertoire, door familierecepten en door verborgen groenten. “Sinds we een moestuin hebben, met daarin een heleboel courgettes, zijn we allemaal recepten gaan uitproberen en ontwikkelen met courgette erin. Na heel wat aanpassingen zijn we gekomen tot deze ultieme courgettepannenkoekjes. Heerlijk om zo te eten, of met salade erop en ernaast. De borden gaan leeg met een dosis extra vitaminen,” vertelt Romy. Zo zijn de vegetarische gerechten perfect voor jong én voor oud. Wij delen de zes recepten.

Libanees platbrood met geroosterde bloemkool en tahin

Heerlijk met zijn overdaad aan smaken. In dit recept met tahini, za’atar, granaatappel en koriander als toonzetters.

Libanees

Dit heb je nodig:

  • 2 Libanese platbroden volkoren
  • 100 gram tahini
  • 1 eetlepel za’atar
  • 150 gram Griekse stijl yoghurt
  • 0.5 granaatappel
  • 7 gram platte peterselie
  • 100 gram feta
  • 0,5 citroen
  • 200 gram hangop

Zelf toevoegen:

  • zout
  • extra vierge olijfolie
  • peper
  • 50 milliliter water

Wijntip:

  • Rueda Verdejo Viura Esperanza 2021

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Sla met de bolle kant van een lepel op de onderkant van de granaatappel en vang de pitjes op. Houd apart.
  3. Verdeel 250 gram bloemkoolroosjes over de bakplaat en besprenkel met een scheutje olijfolie, zout en peper.
  4. Rooster de bloemkoolroosjes 12 minuten in de oven tot deze knapperige randjes begint te krijgen.
  5. Meng met een garde het sap van 0.5 citroen met 100 gram tahini en 50 milliliter water. Breng op smaak met zout en peper. Voeg al kloppend 1 eetlepel extra vierge olijfolie toe.
  6. Meng in een kommetje 1 eetlepel olijfolie met 1 eetlepel za’atar. Smeer dun uit op 2 platbroden. Bak 2 minuten in de oven.
  7. Verbrokkel ondertussen 100 gram feta en zet apart.
  8. Serveer de libanese platbroden met 200 gram hangop, de bloemkool en de tahini dressing.
  9. Garneer met 7,5 gram peterselieblaadjes, feta en de granaatappelpitjes.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Cover 4-2024 FabMam

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.