Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Nieuwe schoenen kopen

Nieuwe schoenen kopen? Dit zijn de beste tips!

Zijn jouw huidige schoenen nodig aan vervanging toe? Dan is het binnenkort hoog tijd om te kijken naar nieuwe schoenen. Als jij met bepaalde schoenen misschien niet zo’n goede ervaring hebt, bijvoorbeeld omdat deze niet lekker zitten, is het natuurlijk van belang dat je nu wel de juiste keuze maakt. Als je nieuwe schoenen gaat kopen, is het daarom belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen. Waar je allemaal op moet letten als je nieuwe schoenen gaat kopen? Lees snel verder, wij zetten hieronder een aantal handige tips op een rij!

Neem er de tijd voor

Een eerste goede tip voor het kopen van nieuwe schoenen, is om hier goed de tijd voor te nemen. Als je het belangrijk vindt dat je een goede aankoop doet, is het belangrijk om niet te overhaast wat te kopen. Kijk eens rond in verschillende winkels en koop niet meteen de eerste beste mooie schoenen die je tegenkomt. Dit geldt natuurlijk ook voor online shoppen. Er zijn talloze webshops die schoenen verkopen, dus het kan echt geen kwaad om eerst even rustig rond te kijken. Zo kun je voor jezelf beter bepalen wat je wel en niet mooi vindt en waar je nou eigenlijk echt naar op zoek bent. Dit zorgt ervoor dat de rest van jouw zoektocht naar de ideale schoenen makkelijker wordt.

Draag sokken die je normaal gesproken ook draagt

Een handige tip die je kunt toepassen als je nieuwe schoenen wilt kopen, is om tijdens het passen sokken te dragen die je normaal gesproken ook draagt. Op deze manier kun je beter bepalen of de schoen echt goed zit of niet. Als je tijdens het passen andere sokken aanhebt dan normaal, is het lastig om te bepalen of je de juiste schoenen aanhebt. Ga dus niet ineens bij het passen andere sokken aantrekken, want dit zou alleen maar in je nadeel kunnen werken.

Staar je niet blind op je eigen maat

Je weet natuurlijk als geen ander wat jouw eigen schoenmaat is. Echter is het bij het kopen van nieuwe schoenen niet aan te raden om hier blindelings op af te gaan. Het is namelijk goed mogelijk dat bepaalde soort schoenen afwijken van de standaardmaten, waardoor jouw schoenmaat in dit geval dus wellicht niet klopt. Als je naar de winkel gaat om schoenen te passen, is het dan ook goed om in dit geval meerdere maten te proberen. Het zou zomaar kunnen dat je nieuwe schoenen koopt in een andere schoenmaat dan normaal. Als je online schoenen besteld, is het vaak vermeld bij het product als de schoenmaat afwijkt van de standaardmaten. Houd hier dus goed rekening mee.

Ga voor kwaliteit

Schoenen zijn er natuurlijk in allerlei soorten en prijsklassen. Dat betekent dan ook dat je goedkope schoenen hebt, maar ook wat duurdere. Als jij er zeker van wilt zijn dat jouw schoenen een tijdje meekunnen, is het natuurlijk verstandig om voor goede kwaliteit te kiezen. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een comfortabele, flexibele en stevige schoen, dan zou je kunnen nadenken over een schoen van leer. Deze schoenen zijn dan misschien wel wat prijziger, maar dit materiaal is wel enorm geliefd vanwege de goede kwaliteit. Wat handig kan zijn om te doen, is om een aantal schoenen met elkaar te vergelijken. Kijk naar de verschillende materialen en de voordelen hiervan. Misschien wordt het voor jou dan makkelijker om de juiste keuze te maken. Als je op zoek bent naar het geschikte materiaal voor jouw nieuwe schoenen, kan het ook goed zijn om alvast te checken hoe deze schoenen moeten worden onderhouden. Sommige schoenen hebben namelijk een speciaal onderhoud nodig. Heb je hier hulp bij nodig? Check dan zeker eens deze tips voor het wassen en onderhouden van schoenen.

Aan het einde van de dag schoenen passen

Ga je naar een winkel om op zoek te gaan naar mooie nieuwe schoenen? Een goede tip die je dan in je achterhoofd kunt houden, is om aan het einde van de dag te gaan passen. Waarom dit aan te raden is? Omdat het goed mogelijk is dat jouw voeten in de loop van de dag wat opzwellen. Door nieuwe schoenen te passen aan het einde van de dag, weet je dus zeker dat ze lekker zitten en niet zomaar gaan knellen. Bestel je jouw schoenen altijd online? Ook dan is het handig om deze pas aan het einde van de dag te passen. Zekerheid voor alles!

Let op de breedte van de schoen

Weet je van jezelf dat je vrij brede voeten hebt? Dan is het natuurlijk zeer belangrijk dat je schoenen koopt die wel fijn zitten. Probeer absoluut te voorkomen dat jouw voeten gaan knellen in de schoenen die je past. Als je bij het passen merkt dat jouw voet het model van de schoen uit model drukt, dan is de schoen te krap qua breedte. In dit geval is het niet verstandig om te kiezen voor een grotere schoenmaat, maar voor een ander model dat breder is. Als je brede voeten hebt, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw voeten goed de ruimte krijgen.

Zorg voor voldoende teenruimte

Waar je ook zeker op moet letten bij het kopen van nieuwe schoenen, is dat je bij het passen voldoende teenruimte hebt. Je tenen hebben tenslotte genoeg ruimte nodig om te kunnen bewegen en deze moeten niet gaan knellen. Als je voldoende teenruimte hebt, zit de schoen voor jou een stuk comfortabeler. Probeer bij het passen dus goed of het mogelijk is om je tenen te wiebelen. Als de rest van de schoen ook goed zit, weet je dan dat je een goede keuze maakt.

Pas altijd beide schoenen

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het wordt lang niet altijd gedaan. Als je nieuwe schoenen gaat kopen in een winkel of online, pas dan altijd beide schoenen. Het kan namelijk goed mogelijk zijn dat jouw ene voet wat langer is dan jouw andere voet. Het is belangrijk dat de nieuwe schoenen aan beide voeten comfortabel zitten. Je wilt tenslotte niet hebben dat je straks maar één schoen hebt gepast en die andere schoen achteraf helemaal niet lekker zit.

Loop een tijdje op de schoenen

Of je nu in de winkel nieuwe schoenen past of deze online hebt besteld, het is altijd verstandig om altijd een stukje te lopen op deze schoenen. Misschien zitten de schoenen bij het aantrekken wel prima, maar als je er op gaat lopen een stuk minder lekker. Neem de tijd voor het kopen van nieuwe schoenen, het kan tenslotte best een investering zijn. En je wilt uiteraard dat je de juiste keuze maakt en niet achteraf spijt krijgt van je aankoop.

Als je binnenkort gaat beginnen met de zoektocht naar de perfecte nieuwe schoenen, houd deze bovenstaande tips dan zeker in je achterhoofd. Deze tips kunnen namelijk goed van pas komen en jou erbij helpen om de juiste keuze te maken. Besteed voldoende tijd en moeite aan het zoeken van nieuwe schoenen. Zo is de kans het grootst dat jij straks een goede aankoop doet waar je geen spijt van gaat krijgen. En dat is natuurlijk wat je wilt bereiken, want zo kun jij de komende tijd wel weer even vooruit. Met mooie nieuwe schoenen loop jij weer helemaal modieus de deur uit.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.