Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Je kledingstijl

Je kledingstijl (her)ontdekken nu je moeder bent

En dat op een duurzame manier voor een betere wereld voor onze kinderen.

Robin Hoogeveen is eigenaar van Iconic Wardrobe. Haar missie is om vrouwen de ideale kledingkast te geven waarin zij durven te investeren en die ook nog eens duurzaam is. ‘Ik ben zelf iemand die jarenlang heel veel kleding kocht, totdat het besef bij mij kwam wat de impact hiervan was op het milieu. Ik, als moeder die houdt van mode die zich bewust ging bezig houden met mode, maar dan op een andere manier. Ik was moeder geworden en vond dat ik zelf mocht investeren in kledingitems waar ik jarenlang plezier van zou hebben.’

Je kledingstijl (her)ontdekken nu je moeder bent

Je herkent het misschien wel. Je bent moeder geworden en je kindje is alles voor je. Hoe jij er af en toe uitziet, is niet prioriteit nummer 1. Überhaupt de deur uit gaan is een uitdaging. Op een gegeven moment kom je op een punt dat jij jezelf weer wilt zijn. Ook ik heb op dit punt gestaan. Moeder van 3 kinderen waarbij ik zelf altijd op de laatste plaats kwam. Ik ben zelf ontzettend weg van fashion, maar in mijn kraamtijd kwam daar weinig van terecht.

Totdat ik mezelf weer wilde zijn en mijn kleding en hoe ik er zelf uitzag weer echt belangrijk vond. Ik ging mij weer verdiepen in fashion, maar dit keer kwam ik ook in aanraking met de negatieve kant van de mode-industrie en vroeg mezelf af wat dit zou betekenen voor de wereld van mijn kinderen.

‘Ik ben zelf iemand die jarenlang heel veel kleding kocht, totdat het besef bij mij kwam wat de impact hiervan was op het milieu.’

Je kledingstijl

Ontdekken van mijn eigen kledingstijl

De mode-industrie is de op een na vervuilendste industrie van de wereld. En dat zetten mij behoorlijk aan het denken. Ik was zelf het voorbeeld van veel fashion kopen voor een lage prijs. Ik wilde dit anders, zeker voor de toekomst van mijn kinderen. Maar hoe kon ik mijn liefde voor mode combineren met een betere toekomst voor mijn kinderen.

Het startte bij mij met het ontdekken van mijn eigen kledingstijl. Dat is echt het startpunt om goede items te kunnen aanschaffen. Mijn interesse was inmiddels ook verschoven naar een aantal luxe merken, maar deze waren niet te betalen voor mij. Ik moest keuzes gaan maken. Ik ging mijn kledingstijl ontdekken en voegde alleen items toe aan mijn kast die echt bij mij stijl paste. Zodat ik een kledingkast had met items waar ik blij van word en met trots kan dragen.

Ik merkte dat niet alleen het ontdekken van mijn stijl belangrijk was, maar ook het verdiepen in duurzame mode. Bij mij leefde heel erg het idee dat duurzame mode saai, suf en duur was. Ik ben er in mijn zoektocht achter gekomen dat het tegendeel waar is. Duurzame mode is fashionable en speelt inmiddels een grote rol in mijn kast.

Je kledingstijl

Iconic Wardrobe

Ik heb twee problemen waar ik tegenaan liep samengebracht in Iconic Wardrobe. Een rental platform van duurzame en luxe merken. Luxe merken werden voor mij zo bereikbaar ik kan mijn ervaring delen met duurzame mode. En als persoonlijke stylist zorg ik ervoor dat elke vrouw haar kledingstijl ontdekt en ook de ideale garderobe krijgt waar zij blij van wordt en alleen items inhangen die met trots gedragen worden.

Het nieuws over klimaatproblemen, vervuiling van de aarde. We worden er inmiddels elke dag mee geconfronteerd. Door de pandemie zijn een hoop hier bewuster van geworden en ook als je kijkt naar de kledingkast. Want ja, veel hebben we afgelopen jaar niet kunnen dragen. Ook bij mij benadrukte dit nog extra hoe ik naar mijn kledingkast kijk.

Ik wil bijdragen aan een betere wereld en bij mij startte dit met mijn garderobe. Ik wilde geen items meer weggooien met de prijskaartjes er nog aan, ik wilde het gevoel van iets nieuws in mijn kast behouden en ik wilde mode consumeren. Ik kwam erachter dat het ontdekken van mijn stijl en alternatieve voor het consumeren van mode mij zelfvertrouwen gaf. Uit meerdere onderzoeken blijkt ook dat dit het effect is van kleding. En niet alleen dat, ik maak in de ochtend nu veel makkelijker keuzes met het aantrekken van mijn outfit van de dag.

Je kledingstijl

Duurzame kledingkast

Laatste hoorde ik mijn oudste kind zeggen; mam, maar dat kunnen we toch gewoon kopen? Daar ligt nog een taak, dacht ik toen. Delen is een vorm van hebben. Dat moeten we onze kinderen willen leren. Dat je gelegenheidskleding huurt dat is inmiddels wel geaccepteerd, maar ik ben ervan overtuigd dat we ook onze dagelijkse kleding gaan huren. Zeker die key pieces die jouw basisgarderobe net dat beetje extra geven in het seizoen. En zeker als je ervan houdt om mee te gaan met de modetrends maar dan op een duurzame manier, dan is huren van kleding de ideale oplossing.

Hoe start je nu met een duurzame kledingkast? Ik geef je alvast 1 tip; kijk kritisch naar je kledingkast en haal er items uit die je graag draagt en die je minder graag draagt. Ontdek je in de items die je graag draagt een stijl?

Wil je meer weten over het ontdekken van je stijl en over het huren van kleding, kijk dan op iconicwardrobe.nl of op instagram @iconic_wardrobe.amsterdam. Je kunt je ook inschrijven voor mijn online 8-daagse waar handvatten worden gegeven voor het ontdekken van je stijl en duurzame mode.

Tekst en fotografie Robin Hoogeveen

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.