Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Houd

Houd jouw favoriete sportlegging mooi met deze 6 tips van YOY’D activewear

Houd jouw favoriete sportlegging mooi met deze 6 tips van YOY’D activewear. Zoveel smaken, zoveel sportleggings. Het is dan ook niet makkelijk jouw favoriete sportlegging te vinden. Dus als je ’m dan eindelijk hebt gevonden, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. De sportleggings van YOY’D activewear zijn vorm- en kleurvast, zodat je langer van ze kunt genieten, maar je kunt zelf ook het een en ander doen om de levensduur van je favoriete sportlegging te verlengen. Wij hebben de 6 beste tips voor je op een rijtje gezet.

Houd jouw favoriete sportlegging mooi met deze 6 tips van YOY’D activewear

1. Lees het was etiket

Op was etiketten staat veel handige informatie voor het verzorgen van je legging. Volg de instructies zo goed mogelijk op. Je zal zien dat je legging veel langer mooi blijft.

2. Was kleur bij kleur

Sorteer je was om te beginnen op kleur. Bijvoorbeeld een was met enkel donkere (zwarte) of witte kleding, of een was met enkel gekleurde kledingstukken. Keer je legging binnenstebuiten, zo blijft de kleur langer mooi en het voorkomt het eventueel pillen of beschadigen van de stof.

3. Was op een lage tempratuur

Was niet te warm. Ondanks dat er soms op was etiketten staat dat je de legging warmer kan wassen, raden wij 30 graden aan.

De stof blijft dan langer mooi en het behoudt zijn functionaliteit beter. Bovendien is het ook beter voor het milieu en is je was sneller klaar. Win win (win) dus.

4. Gebruik niet teveel wasmiddel

In Nederland hebben we over het algemeen zacht tot middelhard water waardoor je niet zoveel wasmiddel hoeft te gebruiken. Gebruik je teveel wasmiddel dan kan dat ophopen in de wasmachine en zo vlekken op jouw legging achterlaten.

Wees ook spaarzaam met wasverzachter, want ook hier geldt; teveel is niet goed voor je wasmachine en ook niet voor je kleding. Als je dan toch een wasverzachter wilt gebruiken, kies dan voor een milieuvriendelijk merk.

Wist je dat azijn ook een heel goede natuurlijke wasverzachter is? Het helpt ook nog eens de kleuren van je kleding langer mooi te houden en het is een perfecte manier om eventuele zweetgeur uit je legging te wassen. Voeg een klein scheutje (natuur)azijn aan je wasverzachter toe of vervang je wasverzachter helemaal door (natuur) azijn.

5. Drogen zonder droger

Ook hier spreekt ons advies de wasetiketten een beetje tegen. Want ondanks dat je op sommige wasetiketten ziet staan dat de leggings in de droger kan, adviseren wij dat niet te doen. De vezels in je kleding blijven nu eenmaal beter behouden en dus mooier als je geen droger gebruikt.

Hang je legging gewoon lekker aan je wasrek te drogen (of beter nog; leg ‘m neer). Dat is ook nog eens beter voor het milieu. Rek de naden die in de lengte lopen even voorzichtig op, zo gaan ze niet rimpelen.

6. Was je wasmachine

Hoe raar het misschien ook klinkt; het is goed om je wasmachine af en toe ook schoon te maken.

Doe twee kopjes (schoonmaak)azijn in de zeeplade en laat de machine zonder kleding erin op een kort programma draaien. De azijn zorgt ervoor dat achtergebleven zeepresten verwijderd worden, eventuele bacteriën, die een nare geur veroorzaken, gedood worden en het reinigt de wasmachine in z’n algemeen.

20% korting op alle leggings van YOY’D activewear

De sportleggings van YOY’D activewear zijn gemaakt voor het vrouwelijke lichaam, omdat elke vrouw het verdient zich mooi en zelfverzekerd te voelen. Zo zegt Romy: “De hoge tailleband van de legging zorgt ervoor dat mijn buikje niet zichtbaar is. Maar nog beter, dankzij de compressie voel ik mijn buikje niet meebewegen en dat geeft me een zeker gevoel.”

Net als Romy ervaren wat de sportleggings van YOY’D voor jou kunnen doen? Dan hebben wij wat leuks voor jou! Want tot 1 juni 2022 krijg je een fikse korting van maar liefst 20% op alle sportleggings! Daarna geldt weer de normale prijs en dat zou toch zonde zijn! Gebruik code FABMAMA-20 bij het afrekenen.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.