Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

fashion voor ieder figuur

5x fashiontips voor ieder figuur

Er wordt vanuit de media een ideaalbeeld geschetst waar we aan proberen te voldoen. Onzin vinden wij! Het maakt het niet uit of je een appel, peer of zandloper figuur heb, iedere vorm is mooi en uniek. Echte schoonheid zit van binnen. Met deze 5 fashiontips voor ieder figuur zorg je ervoor dat je met zelfvertrouwen je kleding draagt.

Benadruk wat je zelf mooi vindt

Iedere vrouw vindt wel iets aan haar lichaam mooi. Zijn het je heupen? Of toch je taille? Probeer wat je mooi vindt aan jezelf te benadrukken door daar de focus op te leggen. Hierdoor zullen de lichaamsdelen die je iets minder mooi vindt minder opvallen.

Als jij een lichaamsdeel mooi vindt wat niet met kleding te benadrukken is, kan je ook gebruik maken van opvallende accessoires of make-up. Vind je je lippen mooi? Gebruik dan een opvallende kleur lippenstift.

Koop de juiste maat

Een goede maat kopen klinkt heel normaal, maar toch gaat dat vaak mis. Vrouwen zijn geneigd om te kleine of juist te grote kleding te kopen. Beide doen geen enkel figuur ten goede. Te kleine kleding accentueert je lichaam iets teveel, terwijl te grote kleding je figuur laat verdwijnen.

Iedere winkel houdt zijn eigen maten aan. Zo kan een maat S bij de ene winkel groter zijn als een maat L bij een andere winkel. Vaak heeft dit iets te maken met de achtergrond van het merk. Een Italiaans merk valt kleiner dan een merk van Amerikaanse herkomst. Hou je niet vast aan de maat die je altijd hebt, hoe moeilijk dat ook is. Probeer te bedenken dat het uiteindelijk maar een labeltje is waar niemand meer naar kijkt.

Hou vast aan je eigen stijl

Je kent ze vast nog wel: de crocs , beenwarmers of een afritsbroek. Nu begrijpen we er niks meer van dat dit mode was maar destijds waren dat de trends die je moest hebben om erbij te horen. Toch kan je beter kijken naar wat je mooi vindt en wat aansluit bij de eigen stijl, dan naar de laatste trends. Sommige trends sluiten beter aan bij jouw stijl dan andere, maar wees in ieder geval selectief. Neem geen trends over waar jij je niet prettig bij voelt, alleen maar om erbij te horen.

Experimenteer thuis

Wil je eens iets anders proberen dan de zwarte broek en trui die je altijd draagt? Probeer het eerst thuis uit. Niets is vervelender dan er op straat achter komen dat die gebloemde jurk toch niets voor jou is. De rest van de dag zal je je ongemakkelijk voelen over je outfit.

Tegenwoordig kan je bij veel winkels je kleding retourneren. Ga eens voor een ander kleurtje of printje en kijk thuis goed in de spiegel. Wees kritisch, want een aankoop die je nooit gaat dragen is zonde.

Soepele stoffen

Hoe zachter en soepeler de stof, hoe makkelijker de stof zich om je lichaam hangt. Hierdoor komt je figuur mooi uit en is je lichaam zichtbaar zonder dat je strakke kleding hoeft te dragen. Stijve stoffen zoals spijkerstof blijven recht om je lichaam staan waardoor je geen lichaamsmodel meer ziet. Kies daarom liever voor stoffen als zijde, satijn en zacht katoen om je lichaam met trots te showen.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.