Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
moeder lacht om haar fashion blunders

De 8 meest voorkomende fashionblunders van moeders

Als je baby net geboren is, kun je vermoeid en vergeetachtig zijn. ‘Het hoort erbij’, zeggen ze dan. Maar naarmate je kind ouder wordt en je nachten langer, blijkt toch dat sommige dingen ook lastig zijn om te onthouden. Het gebeurt de beste moeders, en je hoeft je er niet voor te schamen. Toch kun je letterlijk door de grond zakken als je een fashionblunder maakt. Dit zijn de 8 meest voorkomende fashionblunders die iedere moeder kunnen overkomen.

Onverklaarbare rare vlekken

Je komt aan op je werk, ziet een grote vlek op je trui en hebt geen flauw idee waar het vandaan komt. Wanneer je je neus richting de vlek brengt, komt de zure geur je al tegemoet. Je hebt vanmorgen in alle haast even gemist dat je kind over je heen heeft gespuugd. En nu zit je dus de hele dag met een ondergespuugde trui en een zure lucht om je heen. Maakt niet uit, kan gebeuren. Je collega’s blijven waarschijnlijk wel uit je buurt vandaag.

Kleding binnenstebuiten

Hoe oud je kind ook is, de ochtenden blijven hectisch. De hele familie onder de douche, ontbijten en brood smeren voor de lunch, het blijft iedere morgen een uitdaging. Het is fijn als je collega rond het middaguur ineens in je oor fluistert: Je weet dat je shirt binnenstebuiten zit, toch?” Dat wist je dus niet, en je loopt al de halve dag voor schut zonder dat iemand iets heeft gezegd, bedankt!

“Mam, heb jij je pyjamabroek aan?”

Vorige week heb je die hippe broek gescoord bij dat leuke boetiekje om de hoek. Je bent er helemaal weg van, maar dat mag ook wel voor die prijs. Totdat je hem aan hebt en je kind aan je vraagt of je je pyjamabroek nog aan hebt. Daar gaat je zelfverzekerde gevoel. Heb je het bonnetje nog ergens?

Witte was met een kleurtje

Het leven van een moeder gaat niet altijd over rozen. De wasmachine blijft overuren draaien. Soms zelfs op tijdstippen wanneer jij niet meer helemaal helder bent. Met het sorteren van de was heb je die roze sok even over het hoofd gezien. Resultaat: alle was is lichtroze. Ook je mooie designer blouse. En de witte shirts van je partner.

Elastiekjes

Je besloot gisteravond je haar niet te wassen en daar heb je nu spijt van. Je zult de dag door moeten komen met een paardenstaart. Op zoek naar elastiekjes, kom je tot de conclusie dat die allemaal kapot waren en je nieuwe moest aanschaffen. De enige oplossing die overblijft is een Frozen-elastiekje van je kind pikken. Misschien de nieuwe trend van 2000-nooit?

Korte rokjes

Sommige kledingstukken kun je vanaf een bepaalde leeftijd beter niet meer dragen. Maar als jonge moeder vind je het soms ook wel leuk een rokje aan te trekken. Trendy als je bent, kies je voor een korte variant. Het staat prachtig. Alleen ben je even vergeten dat je moet bukken wanneer je je kind optilt. Met als resultaat dat je in je blote billen in de speeltuin staat.

Pyjama’s en sloffen

Waar je vroeger altijd compleet gestyled de deur uit ging, vergeet je nu weleens iets. De broodtrommel van je kind bijvoorbeeld. Maar ook het verwisselen van bepaalde kledingstukken. Per ongeluk in je pyjama of op je sloffen naar buiten wordt de normaalste zaak van de wereld zodra je kids hebt. Kun je niks aan doen, maar wel gênant.

Verkeerde maat

De meeste kinderen vinden winkelen niet leuk, maar af en toe moet het toch gebeuren. Dat is soms knap lastig als je op de damesafdeling voor jezelf wilt kijken. Je kinderen rennen de winkel rond en je schaamt je kapot. Je besluit dat leuke bloesje maar mee te nemen op de gok, en het niet te passen in de winkel. Als je thuis je nieuwe aankoop besluit aan te trekken, kom je erachter dat je de verkeerde maat hebt meegenomen. Croptops zijn helemaal hip, toch?

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.