Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Mijn dochter

‘Mijn dochter was mijn redding’

Carolien (38) is single moeder van dochter Lotte (10). Vanaf haar zeventiende leed ze in het geheim aan boulimia. Pas toen ze moeder werd, vond ze de kracht om beter te worden. ‘Ik was het aan mijn kind verplicht goed voor mezelf te zorgen en hulp te zoeken.’

‘Mijn dochter was mijn redding’

“Het begon op mijn zestiende met een uit de hand gelopen lijnactie nadat een vriendje een opmerking had gemaakt over mijn billen. Ik at steeds minder en viel kilo’s af. Op mijn dunst woog ik amper vijftig kilo bij een lengte van 1.76 meter. Mijn moeder stuurde me naar de huisarts en naast haar bed lag een boek over anorexia. Toch hebben we er thuis nooit over gepraat. Mijn eetstoornis was de spreekwoordelijke roze olifant in de kamer.”

Ongepland zwanger

“Zoals vaak gebeurt bij meisjes die zich uithongeren, kreeg ik na verloop van tijd onbedwingbare eetbuien. Mijn lichaam schreeuwde om voedsel. Ik weet nog dat ik op een avond de koekjestrommel leeg had gegeten en mijn moeder zei dat ze blij was dat ik weer snoepte. Het was een van mijn eerste eetbuien en de start van een jarenlange struggle met boulimia. Zonder dat mijn omgeving het wist, had ik bijna dagelijks eetbuien die ik compenseerde met braken en sporten. Na elke eetbui nam ik me voor het nooit meer te doen, maar telkens ging het weer mis. Als het een dag goed ging, was ik on top of the world, als het misging, voelde ik me slecht en zwak. Mijn leven bestond uit ups en downs. Op mijn achtentwintigste werd ik ongepland zwanger.

Tekst Anne Bakker

 

Lees het hele verhaal in Fabulous Mama editie 5-2022, deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.