Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Jubellijf

Jubellijf

Angela Schijf (43) is getrouwd met acteur en muzikant Tom Van Landuyt (55) en mama van Bloem (18), Mensje (16) en Zus (10). Volg mij op twitter @angelaschijf of op Instagram @angelaschijfofficial.

Jubellijf

Via de spiegel zie ik dat er een traan ontsnapt uit de rechterooghoek. Ik kijk haar aan en voorzie iets groots. Zo’n moment dat er gepraat moet worden. Nadat je er iets uit hebt getrokken. En voordat de huilbui losbarst. “Wat is er, schatje? Waarom moet je wenen?” Lippen klemmen zich stevig op elkaar, mondhoeken krullen naar beneden. Kinnetje trilt. Ogen vullen zich met nat. En dan moet ze zo hard huilen dat het me versteld doet staan. Zo’n klein mensje waarvan de schoudertjes schokken en het stemmetje stokt… Ik neem haar in mijn armen, streel haar haren en rug. Lieve Zus.

Pubertijd

We draaien de volgorde dus om. De huilbui, die is voorbij. Nu komt, hortend en stotend, met veel aandringen, het hoge woord eruit. “Mama, ik vind m’n lichaam niet mooi, het is te recht. Ik heb geen zandloperfiguur.” Huh? Hoe komt ze daar nou bij? Welk kind van tien heeft het over een zandloperfiguur? Dat soort indelingen, hokjes en stempels moeten ver van mijn meisje wegblijven! Het is al zo ontzettend moeilijk voor jonge vrouwen om zichzelf te zoeken, vinden en te blijven in die verschrikkelijke puberteit. Laat dat alstublieft nog lang niet aan de orde zijn! Hoog tijd om te praten. Uiteindelijk blijkt dat het zandloperfiguur (of peer/appel/weetikveelwat) in ‘dat boekje van mij’ staat. Dat boekje van mij, ze bedoelt Fabulous Mama.

 

Je leest meer van de column in Fabulous Mama editie 5-2022. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.