Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Sprookje

Sprookje

Angela Schijf (43) is getrouwd met acteur en muzikant Tom Van Landuyt (55) en mama van Bloem (18), Mensje (16) en Zus (10). Volg mij op twitter @angelaschijf of op Instagram @angelaschijfofficial.

Sprookje

Lang geleden. Zus zat nog in de verrekijker van haar vader. Bloem en Mensje waren klein. De kleinste kleintjes van de straat. Alle buurpapa’s maakten samen een grote sneeuwpop. Een échte. Manshoog. Met hoed en wortel. Stenen als knopen op zijn buik. Het is één keer voorgevallen dat we met de slee naar school konden. “Dat was het allerbeste gevoel,” zegt Mensje. Of het in diezelfde periode als de sneeuwpop was, weet ik niet zeker. We zijn ook een keer naar mijn zus gereden in Noord-Holland om te schaatsen op de sloot achter haar huis. Ik zie geleende schaatsen voor me. Soep. Lachende gezichten. Zus als baby. Dan moet het zo’n tien jaar geleden zijn geweest.

Herinnering

Nog een herinnering. Van de vijver bij ons thuis. Bij mij thuis, heel vroeger. Wij hoefden geen schaatsen te lenen. Die lagen gewoon in het vet te wachten totdat het ‘that time of the year’ was. We konden vanuit de achtertuin op het ijs stappen. De grote jongens speelden ijshockey en ik oefende pootje-over. Zo ging het elk jaar. De roeiboot vroor vast en mijn moeder bracht warme chocomel met slagroom tot in het midden van de vijver. Dat waren nog eens tijden. Toen ik Tom leerde kennen, ontkwam ik er niet aan om te leren skiën. Eerst met z’n tweeën, toen met vrienden en daarna met de kinderen. Zus vertelt nog vol trots over de sneeuwstorm waar ze in terechtkwam met haar skileraar in Oostenrijk. Ze voelde zich heel stoer, want zij was meegegaan met de skiklas terwijl wij allemaal een beetje schijterig bij de open haard bleven zitten. Wintersport. Overal waar je keek was het wit. Je neus rood en je vingertoppen blauw.  

 

Je leest meer van de column in Fabulous Mama editie 3-2023. Deze bestel je hier. Wil je de andere columns van Angela Schijf lezen? Klik dan hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.