Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Je baby leren drinken met een beker. Hoe doe je dat?

Je baby leren drinken met een beker. Hoe doe je dat?

Al na een half jaar maken kindjes duidelijk dat ze het liefst álles zelluf willen doen. Zo ook het vasthouden van hun eigen babyfles. Leren drinken uit een beker is een mooie vervolgstap. Het is belangrijk dat je hierbij let op de juiste drinkhouding. Er zijn handige drinkbekers verkrijgbaar die je kindje hierbij goed ondersteunen. In dit artikel meer over wanneer je de overstap maakt en welke bekers er zijn.

Wanneer mag mijn baby zelf leren drinken?

Een goed moment om je kindje zelfstandig te leren drinken, is wanneer je kindje rechtop kan blijven zitten. Dit kan al vanaf 6 maanden. Om stap voor stap de overgang van babyfles naar beker aan te leren, is een oefenbeker ideaal om te gebruiken. Een oefenbeker heeft een speciale neusuitsparing. Hierdoor kan je kindje goed in de beker kijken en leert zo gemakkelijker drinken. Elk kind leert in zijn eigen tempo en in het begin leidt het oefenen tot veel geknoei in huis. Oefen daarom het vasthouden van de beker eerst in bad of onder de douche. Zo krijgt je kindje op spelenderwijs de fijne motorische vaardigheden onder de knie.

Verschillende soorten drinkbekers 

In de winkel en online zijn er drinkbekers te vinden die precies afgestemd zijn op de leeftijd en de ontwikkeling van je kindje. Wil je je kindje zonder geknoei in de kinderstoel of op de bank laten drinken? Dan is een antilek tuitbeker onmisbaar in huis. Deze beker kun je gerust op de kop houden, zonder dat de inhoud eruit loopt. Tip! Kies voor een beker met een zachte siliconen drinktuit. Deze is het meest vergelijkbaar met de flessenspeen van een babyfles en maakt de overgang naar een beker makkelijker. 

Vanaf 9 maanden kun je gaan oefenen met een 360 graden beker. Hiermee drinkt je kindje rondom aan de rand, zoals dat ook met een open beker gaat. Het grote voordeel is dat een 360 beker aan de bovenzijde een gesloten systeem heeft om knoeien te voorkomen. Via een zuigbeweging komt de vloeistof uit de bekerrand. Deze manier van drinken ondersteunt de spierontwikkeling in de mond en vergt wat oefening. 

Bij 12 maanden is de volgende stap het introduceren van een rietjesbeker. De handige rietjesbeker van Difrax heeft een zacht rietje met een geïntegreerd antileksysteem. Pas als je kindje op het rietje zuigt, gaat het rietje open. Zonder zuigbeweging laat het rietje geen drinken door. Je kindje leert hierdoor weer een andere zuigbeweging, wat drinken uit alle bekers gemakkelijk maakt.

De juiste drinkhouding 

Let bij de aankoop van een beker extra op de vorm. Zo zijn er bekers verkrijgbaar in kegelvorm. Het grote voordeel hiervan is dat de vloeistof bij horizontaal gebruik naar de tuit of bekerrand stroomt. Dit voorkomt dat de nek van je kindje onnodig naar voren of naar achteren buigt en belast wordt. Daarnaast biedt een smalle, ergonomische beker meer grip en is makkelijk door kleine handjes vast te houden. 

Mooie design in trendy kleuren

Voor iedere leeftijd en iedere nieuwe fase is er een geschikte beker. De bekers van Difrax zijn beschikbaar in leuke trendy kleuren om je kindje zelluf te laten drinken. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Difrax.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.