Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Bijna

Bijna weer een baby: column Angela Schijf

Angela Schijf (42) is getrouwd met acteur en muzikant Tom Van Landuyt (54) en mama van Bloem (17), Mensje (15) en Zus (10). Volg mij op twitter @angelaschijf of op Instagram @angelaschijfofficial.

Bijna weer een baby

Op straat gebeuren tegenstrijdige dingen. Hoewel ik al weken in dezelfde joggingbroek loop, op afgetrapte laarzen en in een crewjasje van Flikken Maastricht, heb ik de ene na de andere babbel. Nog nooit kreeg ik zo veel aandacht, terwijl ik me nou niet bepaald van m’n meest voorkomende kant laat zien.

Grappig hoe dat werkt, hè? Als je stopt met je best te doen, komen ze als vliegen op de stroop af. Na zeventien jaar in dezelfde straat gewoond te hebben, leer ik opeens mijn buren kennen. Dat wil zeggen, degenen die ook een hond hebben. Zou mijn schattige Simon de aandachtsmagneet zijn in plaat van dat suffe Flikken-jasje?

Hond uitlaten

Uitlaten is nogal een sociale hobby. Zes keer per dag kom je dezelfde baasjes tegen. Bij de één houd je het bij ‘Goedemorgen’. De ander krijgt een verslag van hoe modderig het parkje erbij ligt. Bij nieuwe mensen begin ik steevast met de vraag: “Is die van u goed met puppy’s?” Vervolgens een wedervraag: “Welk ras is die van u?” en voor je het weet ben je vijf minuten verder en heeft mijn draadhaar vizsla de bordercollie van de buurvrouw van nummer 60 alle hoeken van het trottoir laten zien. Dat Simon en ik zes keer per dag op straat te vinden zijn, is te wijten aan het feit dat ik zo min mogelijk plasjes op m’n parket wil.

 

Je leest meer van de column in de nieuwste Fabulous Mama 3-2022. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.