Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Stop

Stop Gesloten Jeugdzorg, teken de petitie!

Het verhaal van Mohini staat helaas niet op zichzelf. En dat zij haar ervaringen in iets positiefs heeft weten om te zetten, mag een wonder heten. Vandaar dat stichting Het Vergeten Kind een campagne is gestart voor het sluiten van de gesloten jeugdzorg. Natasja Froger, ambassadeur van de stichting, zet zich hier actief voor in. Vijf vragen en antwoorden die uitleggen waarom de gesloten jeugdzorg moet verdwijnen.

Hoe ben je ambassadeur geworden voor Het Vergeten Kind?

“Ik was eerst ambassadeur voor stichting Heppie, een kleine organisatie die vakanties organiseert voor kinderen die het nodig hebben, bijvoorbeeld omdat hun ouders weinig geld hebben of omdat het gezin op een andere manier onder druk staat. Ik vind dat ieder kind recht heeft op onbezonnenheid, ongeacht de situatie. Dus daar zette ik me graag voor in. Een aantal jaar geleden fuseerde stichting Heppie met Het Vergeten Kind.”

Waar komt jouw sociale betrokkenheid vandaan?

“Door de programma’s die ik maak, kom ik bij de mensen thuis. Ik zie wat zich achter de voordeur afspeelt en dat raakt mij. Volgens mijn moeder zat dat er altijd al in. Als kleuter zamelde ik al geld in voor zielige hondjes in het asiel. Ik heb het ook meegekregen in mijn opvoeding: omkijken naar elkaar, iets overhebben voor een ander. Ik hoor vaak: jij hebt makkelijk praten. Maar het zit hem niet altijd in geld. Het gaat om awareness en aandacht. Met een uurtje vrijwilligerswerk in het bejaardentehuis maak je ook het verschil.”

HELP!
Je kunt helpen de gesloten
jeugdzorg te sluiten. Teken de
petitie Stop Gesloten Jeugdzorg
op HETVERGETENKIND.NL/STOP

Je leest meer over Gesloten Jeugdzorg in de nieuwste Fabulous Mama 2-2022. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.