Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
vliegvakantie

‘Ik voel me schuldig over onze vliegvakantie’

Elke maand onthult een dappere moeder haar taboe-verhaal. Deze maand lees je het verhaal van Romy.

‘Ik voel me schuldig over onze vliegvakantie’

Komende zomer gaan we met de kinderen op vliegvakantie naar Indonesië. Ik heb lang getwijfeld of we zouden gaan, want vliegen is slecht voor het milieu. En is het strand van Frankrijk niet net zo fijn voor de kinderen? Waarom moeten we helemaal naar de andere kant van de wereld vliegen? Maar Indonesië trekt. Het zit in mijn bloed. Letterlijk. Mijn grootmoeder was Indo, zij was de dochter van een Nederlandse vader en een Indonesische moeder. Als klein meisje hing ik aan haar lippen als ze verhalen vertelde over haar jeugd in Indonesië. Bij familiebijeenkomsten aten we altijd uitgebreid Indonesisch. Ik wil die cultuur doorgeven aan mijn kinderen. Er stroomt nog maar een klein beetje Indonesisch bloed door hun aderen, maar ik vind het belangrijk dat ze weten waar dat vandaan komt. En naar Indonesië kun je helaas niet met de auto of trein. We ‘moeten’ wel vliegen, ondanks de belasting voor het milieu. Ik voel me wel schuldig en merk dat ik het niet goed durf te vertellen aan anderen. Mijn vriendinnen zijn heel bewust: geen auto in de stad, zoveel mogelijk reizen met het OV en op vakantie in eigen land.

 

Tekst Anne Bakker | Beeld pexels.com

Heb jij een groot geheim dat je met niemand kan delen omdat het taboe is? Maar wil je het toch aan iemand kwijt. Mail ons dan op redactie@fabulousmama.nl, en misschien zie je jouw verhaal binnenkort (anoniem) op onze site!

 

Lees het hele taboeverhaal in de nieuwste Fabulous Mama 1-2023. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.