Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Denemarken

Denemarken is top voor ‘t hele gezin

Het land waar de mensen zo gelukkig zijn, daar moeten we toch eens naartoe. Op naar Denemarken! En om niet het risico te lopen dat het geluk streekgebonden is, rijden we kriskras van plek naar plek.

Denemarken is top voor ‘t hele gezin

Het is eigenlijk een beetje gek dat Denemarken niet vaker wordt bezocht door Nederlandse gezinnen, Immers, niemand heeft zin in de lange warme autorit naar Zuid-Frankrijk of Italië, maar in Denemarken
ben je al binnen acht uur. Met het hele gezin laden we de auto vol en vertrekken we vroeg richting het noorden. We zullen al in de middag arriveren.

Verrassing!

We checken in Varde in in een prachtig klein hotel met de naam Varde Garten. De ruime familiekamer is zo mooi en we zien ons hier de komende twee nachten wel zitten. Na het uitpakken van onze benodigde spullen besluiten we een drankje te drinken in het bij het hotel
behorende restaurant. De zon is volop aanwezig, dus besluiten we naar het nabijgelegen strand te gaan om even bij te komen van de reis. Na een comfortabele nacht en een stevig ontbijt, gaan we op avontuur. We brengen een bezoek aan het Tirpitz Museum in Blåvand en rijden daarna naar het FLUGT-museum in Oksbøl. De kinderen vinden de rijke geschiedenis van Denemarken fantastisch, de opgezette mammoeten maken veel indruk en het vluchtelingenmuseum is ook echt een aanrader – het is ontzettend educatief. De volgende morgen vertrekken we naar Billund, dat in een noordelijker gedeelte van Denemarken ligt. Hier verrassen we de kinderen met een dagje Legoland! We vliegen van attractie naar attractie en de tomeloze energie van de kinderen laat ons met volle teugen genieten. Na een dag vol nieuwe indrukken vertrekken we naar onze volgende bestemming: hotel Fjordgaarden in Ringkøbing, waar we twee nachten zullen verblijven.

 

Wil je meer lezen over Denemarken? Dat kan in Fabulous Mama editie 1-2023, deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.