Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Mamma

Mamma mia, wat een stad!

Water dat zo smaragdgroen is dat je er elk moment een zeemeermin in verwacht te zien zwemmen, maakt van Venetië een sprookje. En een onverwacht leuke bestemming met kinderen, vindt journalist Eva Munnik.

Bezweet sjouwen we onze koffers en tassen treinstation Santa Lucia in Venetië uit. Maar als we opkijken, is alle vermoeidheid in één keer vergeten. Wauw! Het is een cliché, maar dat is het enige wat mijn man, dochter en ik kunnen uitbrengen. En we blijven het zeggen: Venetië is één grote wauw. Niet voor niets heeft de stad als bijnaam La Serenissima, de meest serene of illustere.

Het treinstation waar we aankomen grenst direct aan het Canal Grande, het grote kanaal in de stad. Nu doet het woord ‘kanaal’ geen recht aan het Canal Grande, want dat is van een schoonheid die ik niet associeer met een kanaal. Aan de kade zien we prachtige paleizen met indrukwekkende zuilen en mintgroene koepels. We horen het geluid van de roeiriemen die gondeliers door het water klieven (ze zingen er nog net geen O sole mio bij). In het water staan rood-wit of blauw wit gestreepte palen, op de meeste rust een meeuw.

Dochter Reza (10) is meteen druk met het maken van TikToks en foto’s voor in de klassenapp. Ze wist wel dat we naar een ‘stad met heel veel water’ gingen, maar dat het er zó uitzag had ze zich niet kunnen voorstellen. Mijn man en ik waren hier voor haar geboorte al eens geweest en toen ook overdonderd door de schoonheid, maar worden nu toch opnieuw overvallen. Deze Italiaanse stad is zó anders dan andere steden, we wilden Venetië daarom graag aan ons kind laten zien. Toen we hoorden dat je er nu met de nachttrein naartoe kunt – rechtstreeks vanuit Nederland – bedachten we ons geen twee keer.

 

Je leest meer over Venetië in Fabulous Mama 1-2022. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.