Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
The Lekker Company

Ontmoet Dewi, oprichter van The Lekker Company *GESLOTEN*

Ontmoet Dewi, oprichter van The Lekker Company en moeder van zoontje Ezra (0). Een onderneemster die startte aan haar keukentafel met zelfgemaakte deodorant uit een beslagkom en haar producten nu in meer dan 3000 winkels verkoopt.

Wie ben je en wat is je missie met The Lekker Company?

Mijn naam is Dewi (32) en ik woon in Amersfoort met mijn vriend en zoontje. Zo’n 8,5 jaar geleden begon ik met cosmetica maken als Pinterest-hobby. Tegenwoordig zijn wij een team van 6 die vanuit Utrecht de norm voor cosmetica proberen te veranderen. Al onze producten zijn vegan, natuurlijk en lekker.

Waar sta je nu met The Lekker Company?

We verkopen 6 ‘smaakjes’ deo en hebben een oceaanvriendelijke zonnebrand. Onze producten zijn inmiddels in meer dan 3000 winkels te koop door heel Europa.

The Lekker Company

En dan ben je zwanger.

Ik wist altijd al dat ik graag moeder zou worden, maar hoe ik dit met het runnen van een start-up zou combineren vond ik wel lastig in te schatten. Toen ik zwanger werd wist ik dat ik ook met verlof wilde. Een luxe voor een ondernemer. Op dit moment had ik nooit meer dan 2 weken vrij genomen, met altijd mijn telefoon in mijn zak voor het geval dat. In mijn tweede trimester Googlede ik vaak ‘ondernemer zwangerschapsverlof’ of ‘ceo verlof’ of ‘baas verlof’. Ik kon niets vinden over mijn situatie. Alle hits gingen over ‘hoe vertel je de baas dat je zwanger bent’, maar dat je zelf de baas zou kunnen zijn leek volgens de zoekmachine geen optie.

Hoe verliep je verlof?

Ik had 2 collega’s toen ik zwanger werd en ik wilde graag een derde op het moment dat ik zou wegvallen. Letterlijk een week voor mijn verlof in zou gaan startte mijn nieuwe collega. Tot aan de bevalling zat ik elke dag nog wel even op Slack. Daarna wist mijn team mij alleen in noodgevallen of bij grote beslissingen te vinden. Het ging eigenlijk verassend soepel, ik kan op mijn team bouwen. In deze periode zijn we zelfs een B-corp geworden.

En nu is je kindje 5 maanden.

Mijn zoontje (Ezra) is nu 5 maanden. Ik heb 3 maanden volledig met hem thuis doorgebracht, heerlijk. Maar tijdens het voeden vond je mij wederom op Slack. Nu ben ik weer 2 maanden terug op kantoor en de combinatie is top. Ezra slaapt nog niet elke nacht door dus het is soms wat vermoeiend, maar zorgen voor mijn twee kindjes (Ezra en Lekker) is wat ik het liefste doe.

The Lekker Company

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met The Lekker Company. 

 

Bekijk hier meer winacties!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.