Kies nu voor een abonnement met korting

koortslip

Mijn kind heeft een koortslip

Angela (31) heeft een verschrikkelijke schoonmoeder, woont samen met Mic (32), zoon Jort (7) en dochter Sophia (4). Na de zoveelste ruzie heeft haar schoonmoeder het ook nog voor elkaar gekregen dat haar dochter voor altijd herpes heeft.
Tekst: Fela de Wit, Beeld Unsplash.com

Nu heeft ze een koortslip

Het was op een vrijdagavond dat Sophia ineens een scheurtje in haar lip had. Doordat de herfst net begonnen was, dacht Angela aanvankelijk dat het niks ernstigs was. “Ik heb ook altijd wat droge lippen in de herfst, en ik smeerde zelfs met lippenbalsem om ze goed zacht te houden.”

De dag erna was het scheurtje een grote korst geworden, toen begonnen de zorgen. “Mijn man heeft al zolang als hij zich kan herinneren een koortslip. Hij heeft ook geen idee hoe hij eraan gekomen is, maar zijn moeder heeft het ook. Nog langer dan dat hij oud is, zeg maar. Maar mijn man is altijd heel voorzichtig hiermee. Zodra hij de blaasjes voelt, geeft hij het al aan. Dan eet en drinkt hij van apart servies om er zo voor te zorgen dat niemand besmet raakt. Daarnaast slikt hij L-Lysine zodra zijn weerstand wat slechter is.”

Ruzie

Angela weet zeker dat de koortslip van haar dochter bij haar schoonmoeder vandaan komt. Al jaren hebben ze ruzie, maar omdat ze haar dochter een goede band met haar oma gunt, mag oma op de dinsdagen gewoon oppassen, wanneer Angela werkt. “Mijn schoonmoeder heeft altijd wat te zeiken op mij. Ze vindt mijn humor niet grappig en roept dat gelijk als ik ook maar een beetje vrolijk ben. Ze vindt dat ik niet goed genoeg ben voor Mic. Ze heeft zelfs een foto op Facebook gezet van haarzelf met mijn schoonzus, waarin ze aangeeft dat mijn schoonzus zo geweldig is. Dat deed me heel veel pijn. Ze is echt heel naar tegen mij.”

Die dinsdag dat Angela haar dochter kwam ophalen, zag ze dat haar schoonmoeder een koortslip had. Omdat ze dat wel vaker heeft, ging Angela er eigenlijk vanuit dat hier wel voorzichtig mee omgesprongen zou worden. Niets is minder waar. “Mijn man heeft al een paar maanden geen koortslip gehad, dus het kan ook echt alleen maar van mijn schoonmoeder komen. Ik vind het zo erg voor mijn dochter. Ze is nog maar 4 jaar. Zo klein. We hebben haar uitgelegd wat een koortslip is, en dat ze er niet aan mag komen. We hopen maar dat ze het begrijpt en dat ze geen andere kindjes besmet.”

Lees ook: Dat lieve kindje op dat grote OK bed

Wil jij ook een ervaringsverhaal delen? Mail dan naar redactie@fabulousmama.nl

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover 6 2023

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.