Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Roadtrip

Roadtrip door Deens Jutland

Modern design en historische herbergen, ongerepte natuur en hippe steden. Vriendelijke inwoners die ‘hygge’ tot levensmotto hebben gemaakt… Nieuwsgierig naar alles wat ‘het gelukkigste land ter wereld’ Denemarken te bieden heeft, gingen wij op roadtrip door Jutland.

Hygge

Het Deense woord hygge staat voor de simpele geneugten van het leven. Het laat zich het best vertalen als ʻeen combinatie van gezelligheid en een gevoel van tevredenheid en gelukʼ. Vraag het een local en hij zal je vertellen dat je hygge in elk jaargetijde kunt ervaren. ʼs Winters bij het haardvuur of bij mooi weer tijdens een picknick of het samenzijn met vrienden. Hygge zit in het dna van de Denen. Waar beter kunnen je deze unieke gastvrijheid en gezelligheid ervaren dan in een echte Deense Kro?

Kro’s zijn traditionele Deense herbergen, meestal in karakteristieke oude vakwerkhuizen met rieten daken. In de twaalfde eeuw dienden ze al als rustplaats voor reizigers. Tegenwoordig zijn veel van deze kro’s moderne hotels met een authentieke Deense sfeer. Onze eerste accommodatie is zo’n historische herberg: Gram Slotskro, prachtig gelegen op het terrein van kasteel Gram. Carsten Schroder en zijn vrouw Marianne, de vierde generatie hier, verwelkomen ons hartelijk in hun herberg.

Roadtrip door Deens Jutland

De Deense Wadden

Aan de westkust van Jutland zijn de Deense Wadden te vinden. Nationaal Park de Waddenzee kent, net als onze Nederlandse Wadden, een groot verschil tussen eb en vloed. De drooggevallen zeebodem is een paradijs voor vogels en zeehonden. Voor de kust liggen drie eilanden: Mandø, Romø en Fanø.

Lees het hele reisverhaal in de nieuwste Fabulous Mama 4-2022. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.