Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Opa / Oma of the Year

Fajah Lourens

Instagram:
@fayahofficial

Fajah (42) is oma van Lowèn (1), het zoontje van haar dochter Irem (19). 

Fajah is de vrouw achter het succesvolle Killerbody-imperium (denk: zes boeken, een sportcollectie en een proteïnelijn). Op Instagram schrijft ze: “Kan liefde groter worden dan die voor je eigen kinderen? Ja, voor je kleinkind.”
Donderdag is haar vaste Lowèn-dag en op Instagram deelt ze dan vaak stories #leukstedagvandeweek.

Frank de Boer

Instagram:
@fdeboerofficial

Ex-profvoetballer en -profvoetbal-trainer Frank (53) is opa van Saint (1), het zoontje van zijn jongste dochter Beau (24) en van Lizzy (1), dochtertje van zijn dochter Romy (28). 

Frank post af en toe op Instagram foto’s van zijn kleinkinderen en laat daarbij zien hoe trots hij is. “Mooier dan dit wordt het niet,” schreef hij bij vertederende foto’s van een zonovergoten vakantie aan de Costa del Sol. 

Hans Kazan

Instagram:
@hanskazanofficial 

Goochelaar Hans (71) is opa van maar liefst 10 kleinkinderen; negen kleinzoons en één kleindochter. 

Hans woont al jaren met zijn vrouw Wendy in Spanje. Hoewel bijna al zijn kleinkinderen in Spanje zijn geboren en vlakbij wonen, praten ze thuis Nederlands. In een interview op opanoma.nl vertelde Hans: “Ze noemen me geen opa, maar bij m’n voor- en achternaam: ‘Hans Kazan, kom je spelen?’ Onze oudste kleinzoon is mij zo spontaan gaan noemen en dat hebben we altijd zo aangehouden.”

Heleen van Royen

Instagram:
@heleenvanroyen

Schrijfster Heleen (59) is oma van drie kleinkinderen: Spencer (3), West Valentijn (2) en kleindochter Alexa (1). 

Vrijdag is de vaste oppasdag van Heleen. In een interview met RTL Boulevard zei ze na de geboorte van West: “Oma worden is echt veel leuker dan moeder worden. Je kunt gewoon doen wat je wil en af en toe komt dat kleine pakketje bij je op bezoek. Dan kun je lekker ervoor zorgen, en daarna gaat-ie weer lekker naar huis.”

Sylvana Simons

Instagram:
@sylvanasimons

Sylvana (53)  voormalig Nederlands parlementslid van BIJ1 en voormalig tv  en radiopresentatrice – is oma van Nalia (4), het dochtertje van dochter Levi. 

Dat Sylvana dol is op haar kleinkind, schreeuwt ze van de daken. En in een interview met het AD zei ze: “Ik ben relaxter als oma. (…) Als oma heb je bijna automatisch een heldenstatus voor zo’n meisje. En anders dan toen ik zelf kinderen had, heb ik nu meer tijd en rust om me te verwonderen.”

René en Natasja Froger

Instagram:
@rene.froger
@natasjafroger

Zanger René (63) en presentatrice Natasja (58) hebben vijf kleinkinderen en een zesde is onderweg. 

Het lijkt ons heerlijk om als kleinkind in de familie Froger op te groeien: wat een gezelligheid, liefde en nuchterheid. Geen idee waar we het over hebben? Kijk Happy Campers op TLC maar eens terug en je snapt het meteen. In de Happy Family Special van 100% NL zegt Natasja: “Als René en ik kunnen schuiven met werk om op te passen, doen we dat. Zalig vinden we het!”